Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Δύο cafe - bar - restaurant που πρέπει να πας στον Κεραμεικό και στον Βοτανικό! Ιδανικές επιλογές για το σαββατοκύριακό σου!

Έχω καιρό να εμφανιστώ αλλά επιστρέφω δυνατά με λαχταριστό και γευστικό θέμα!
Και είναι από τα αγαπημένα μου θέματα μιας και είμαι λάτρης του φαγητού αλλά και της γευσιγνωσίας..

Στις τελευταίες μου βόλτες λοιπόν ανακάλυψα δύο πολύ όμορφα μαγαζάκια τα οποία σου τα προτείνω ανεπιφύλαχτα. Γεύτηκα πολύ καλά πιάτα, δοκίμασα πολύ καλά ποτά και ποιοτικά και όλα αυτά καλές και τίμιες τιμές όπως συνηθίζω να λέω!


Κεραμεικός 

Πάμε στο πρώτο μαγαζάκι το οποίο είναι το "Beauty killed the beast". Ω ναι, το όνομα θυμίζει παραμύθι, όπως και η οδός μιας και βρίσκεται επί της οδού Παραμυθίας στον Κεραμεικό.


Το μαγαζί αυτό σε εντυπωσιάζει πριν καν μπεις, μιας και θα χαζέψεις το επιβλητικό και νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζεται.. Και όταν μπεις, πάλι θα εντυπωσιαστείς από την ιδιαίτερη του διακόσμηση με τα αντιφατικά του στοιχεία. Μονόχρωμοι τοίχοι από τη μία, έντονες τοιχογραφίες με το "τέρας" από την άλλη, όμορφα έπιπλα με λεπτομερή διακόσμηση και μίνιμαλ φωτιστικά!








Είναι ιδανικό μέρος όχι μόνο για φαγητό αλλά και για ποτό ή έναν αρωματικό καφέ το απογευματάκι.. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα για το πρώτο ραντεβού αλλά και για να πιεις τις ποτάρες σου με την παρέα σου!

Πάμε στο ψητό λοιπόν, μιας και το ομολογώ πως δοκίμασα διάφορα πιατάκια και στα προτείνω ανεπιφύλαχτα όλα:
  • Τάκος κοτόπουλου μαριναρισμένου μέσα σε ένα ξύλινο κουτί που διακοσμούνται από εντυπωσιακές φύτρες ( πράσινες και λευκές ) και περιλαμβάνουν νοστιμότατα κομμάτια κοτόπουλου με σαλάτα και λευκή σος
  •  Παπαρδέλες με βούτυρο, αχλάδι, αρωματική τρούφα και προσούτο
  • Υπέροχο υπέροχο (τοπ πιάτο για εμένα) καπνιστό κοτόπουλο με γλάσο και εποχιακή γλυκοπατάτα
  • Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο, κολοκύθα και κινόα
  • Πizza με Chili chipotle κοτόπουλο, κατσικίσιο τυρί, καλαμπόκι & καραμέλα/τσίλι σως
  • Καπνιστό γλασαρισμένο Vegas strip steak που συνοδεύεται με ανάμεικτη σαλάτα και πατάτες country style 
Οι τιμές είναι αρκετα προσιτες (7-13 ευρώ) μια και αγγίζουν στην προσέγγιση την λεπτομέρεια ενός ακριβού εστιατορίου.








Μην παραλείψεις να γευθείς και ένα κοκτέιλ που θα ολοκληρώσει θεαματικά το δείπνο σου.. Δεν θα σε συμβουλέψω μιας και δεν θυμάμαι το όνομα του κοκτέιλ που διάλεξα.. Θυμάμαι ότι ήταν το πιο spicy από τις επιλογές.. Νομίζω έχει τόσες επιλογές όσες χρειάζεται ώστε να καλυφθεί κάθε γούστο..




Βοτανικός

Ήρθε ή ώρα και για το δεύτερο μαγαζάκι το οποίο είναι πιο πολύ για φαγάκι.. Σαφώς και προσφέρεται για καφεδάκι και μπυρίτσα μιας και βρίσκεται σε έναν πολύ όμορφο πεζόδρομο του Βοτανικού, αλλά να πας ως εκεί και να μην φας;; Όχι είναι κρίμα!



Η Laika τονίζεται στην πρώτη της συλλαβή και έχει πάρει το όνομα της από το δημοφιλές αδέσποτο της Μόσχας -που επιβαίνοντας στον τεχνητό δορυφόρο Sputnik 2 το 1957, έγινε ο πρώτος ζωντανός οργανισμός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. Βρίσκεται στον αριθμό 30 της οδού Πέλλης και πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε.. Η ρετρό του λεπτομέρεια αλλά και η υπέροχη ξύλινη μπάρα θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα σε γοητεύσουν όταν μπεις. Παίζει να γίνει το επόμενο στέκι σου.



Πρόκειται για τον ορισμό του τίμιου μαγαζιού.. Συνδυάζει εξαιρετικά χειροποίητα πιάτα, χορταστικές μερίδες και χαμηλές τιμές στα πάντα του!

Πολλά είπα πάλι, γι' αυτό πάω τρέχοντας στα πιατάκια που δοκίμασα:

  • Παραδοσιακή στραπατσάδα με  ντοματούλα σαν της γιαγιάς σου. Συνδυάζεται τέλεια με το ζυμωτό ψωμάκι (λευκό και ολικής)
  • Πράσινη σαλάτα με vinaigrette εσπεριδοειδών, μαύρες σταφίδες, ηλιόσπορο, γραβιέρα 
  • Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μέλι που συνθέτουν μια τέλεια σάλτσα για να βουτήξεις την χοντρή τηγανητή πατάτα
  • Λαζάνια με λευκή κρέμα τυριού από παρμεζάνα με υπέροχα μανιτάρια πορτσίνι και αρωματικό λάδι τρούφας. Με ξετρέλανε!
  • Θα αναφέρω το μπουρέκι λαχματζούν που μπορεί να μην το δοκίμασα αλλά το έπαιρναν όλοι. Κάτι θα ξέρανε..







Λοιπόν, άντε τι περιμένεις.. Ντύσου, στολίσου βγες να χαρείς τον ήλιο, και αν είσαι κοντά σε αυτά τα μέρη, μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις προτεινόμενες επιλογές!

Σε φιλώ,
Πανωραία

ΥΓ: Κάποιες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το κινητό οπότε σχώρα με για την κακή ποιότητα και κάποιες είναι από το facebook μιας και δεν είχα πολύ δικό μου υλικό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου