Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μέλι μελάκι...


 Το μέλι είναι ένα καταπληκτικό φυσικό προϊόν, μοναδικό στο είδος του , πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και γνωστό από την αρχαιότητα για την ωφέλιμη δράση του στην υγεία του οργανισμού. Πέρα από τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό, το μέλι είναι ένα θαύμα της φύσης και για την επιδερμίδα μας! Από αρχαιοτάτων ετών χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ  για την ομορφιά των γυναικών (πρωτίστως)  αλλά και των αντρών. Σήμερα χρησιμοποιείται ως βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά παρασκευάσματα. Αυτό συμβαίνει διότι το μέλι προσφέρει εξαιρετική μαλακτική, αντιβακτηριδιακή δράση, βοηθάει στην καταπολέμηση της ακμής και δίνει εξαιρετική λάμψη όπου εφαρμοστεί! Σε όποιο καλλυντικό παρασκεύασμα δείτε λοιπόν να περιέχεται μέλι να ξέρετε πως προσδίδει μαλακτικές ιδιότητες στην επιδερμίδα. Προσοχή όμως στα άτομα τα οποία είναι αλλεργικά στη γύρη, στο χνούδι και τη σκόνη μπορεί να προκαλέσει αντίδραση. Πάμε λοιπόν να σας αποκαλύψω μαγικά κολπάκια με μέλι:
·         Μάσκα για την καταπολέμηση της ακμής: Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα πράσινο μήλο και τρία κουταλάκια του γλυκού μέλι. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την για 20΄. Ξεπλύνετε με νερό. Αυτή η μάσκα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 ημέρες. 
·         Μυστικό για προβληματικά σπυράκια: Απλώνετε μελάκι στο προβληματικό σπυράκι και το καλύπτετε με ένα χάντζαπλαστ. Το αφήνετε όλο το βράδυ να δράσει. Την επόμενη μέρα θα έχει ξεπρηστεί εμφανώς!
·         Για μικρά χτυπήματα και γρατζουνιές χρησιμοποιείστε τοπικά λίγο μέλι. Το μέλι, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως έχει αντιβακτηριδιακή δράση.
·         Για ξηρή, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα απλώστε στο πρόσωπο σας μια στρώση μέλι και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
·         Για μια γρήγορη και αποτελεσματική μάσκα προσώπου, ανακατέψτε 2 κουταλιές  της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.
·         Για λάμψη και ενυδάτωση: Τρίψτε λίγο αγνό μέλι στο πρόσωπο (όχι πολύ ρευστό), με απαλές κυκλικές κινήσεις και μετά βουτήξτε τα χέρια σας σε ζεστό νερό και επαναλάβετε. Η ζέστη από το νερό βοηθά την επιδερμίδα να μαλακώσει και απομακρύνει τη συσσωρευμένη βρομιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Κάντε μασάζ για μερικά λεπτά και μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για καλύτερη απολέπιση αναμειξτε το μέλι με λίγη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

     Ας μην υποτιμάμε καθόλου λοιπόν το μελάκι που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας! 
     Μέχρι το επόμενο μυστικό μας, σας φιλώ γλυκά,
                                Πανωραία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου