Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Ψαράκι παγκάσιους με μουστάρδα και ντομάτα! Light και νόστιμο!

Το παγκάσιους είναι ένα παρεξηγημένο ψαράκι.. Το θεωρούμε άνοστο και συνήθως δεν το προτιμάμε! Ωστόσο αν το μαγειρέψεις σωστά, γίνεται πολύ νόστιμο! Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ οικονομικό και light! Δηλαδή ότι πρέπει για την περιόδο που κάνουμε διατροφή. Λοιπόν για αυτήν την συνταγή (της μαμάς ιδέα) θα χρειαστείτε:
  • 5 φιλέτα παγκάσιους
και για τη μαρινάδα:
  • 3 κανονικά λεμόνια
  • 4 κουταλιές γεμάτες μουστάρδα
  • 5 -6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 3 πρέζες ρίγανη
  • 2 πρέζες καυτερό κόκκινο πιπέρι
  • μπόλικο μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι( δεν χρειάζεται αλάτι, έχει η μουστάρδα )
Κόβετε τα φιλέτα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι. Προσέξτε τα φιλέτα να είναι στεγνά και οχι με περιττά υγρά. Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας να γίνουν μία ενιαία σως.  Περιχύνετε την σάλτσα στα φιλέτα.


Κουνήστε το ταψάκι για να καλύψει η σάλτσα όλα τα φιλέτα.
 Τα ψήνετε στο grill  να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές για περίπου μια ώρα, αναλόγως τον φούρνο. Ένα τέταρο πριν τα βγάλετε, κόψτε μία ντομάτα σε λεπτές ροδέλες και τοποθετήστε την πάνω από τα φιλέτα! Θα δώσει extra νοστιμιά στο ψάρι! Σε όσους αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πιάτο σας! Συνοδέψτε το με πλούσια πράσινη σαλατούλα!

Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου