Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Peeling για φάγωμα!!

Και λέω για φάγωμα γιατί είναι τόσο φυσικά που μπορείς ακόμα και να τα φας! Το peeling είναι μία απαραίτητη διαδικασία για την επιδερμίδα του σώματος και του προσώπου μας. Τα αποτελέσματά του είναι φανερά ακόμα και από την πρώτη εφαρμογή. Αφαιρεί τα νεκρα κύτταρα της επιδερμίδας, ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζει λάμψη και βελούδινη αίσθηση. Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε δύσκολα σημεία όπως οι γλουτοί( άρα βοηθά και στην μείωση της κυτταρίτιδας), στην ανανέωση των κυττάρων και στην παραγωγή κολλαγόνου! Φτιάξτε λοιπόν σπιτικά peeling που βασίζονται σε αγνά υλικά και είναι και απόλυτα οικονομικά!

Peeling για το σώμα
  • ελαιόλαδο  και ζάχαρη: Ανακάτεψτε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και διπλάσια ποσότητα ελαιόλαδου. Αυτό αποτελεί την βάση για πολλά peeling. Τρίψτε το σε όλο το σώμα και μετά  κάντε ένα καλό αφρόλουτρο. Σε αυτό μπορείτε να προσθέσετε χυμό από πορτοκάλι, λεμόνι ή σταγόνες από αιθέρια έλαια.  
  • πίλινγκ με ντομάτες : Πάρτε 4 ντομάτες, τρίψτε τες και σουρώστε τες. Μουσκέψτε λίγο ρύζι της επιλογής σας για 30’ και στην συνέχεια σουρώστε το. Ρίξτε το ρύζι στις τριμμένες ντομάτες και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό. Η συνταγή αυτή είναι εξαιρετική για τα λιπαρά δέρματα. 
  • πίλινγκ με νες καφέ : Θα χρειαστείτε 2 κούπες νες καφέ στιγμής, 1/2 κούπα ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο αν δεν έχετε αμυγδαλέλαιο. Φτιάξτε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και κάντε ένα ζεστό μπάνιο – απλώστε το μείγμα και τρίψτε το σώμα σας με μεγάλες ανοδικές και κυκλικές κινήσεις. 
  • αλάτι και λεμόνι:  Ιδανικό για τα σκληρά σημεία όπως αγκώνες, γόνατα, αστράγαλοι, φτέρνες. Ανακατεύετε τον χυμό από ένα λεμόνι μαζι με δύο κουταλάκια αλάτι. Τρίψτε τα σκληρά σημεία όπως προείπα και αφου ξεπλυθείτε, ενυδατώστε με κρέμα. Τα σκληρά σημεία θα μαλακώσουν ενώ το λεμόνι με τις λευκαντικές του ιδιότητες θα τα ασπρήσει!
  •  πράσινο πιπέρι ολόκληρο, μαύρο πιπέρι, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο: Χτυπάτε στο γουδοχέρι μισή κουταλιά πράσινο πιπέρι, μισή κουταλιά μαύρο και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας έλαιο. Απλώστε και τρίψτε το σώμα σας πίλινγκ , κατά προτίμηση μετά το μπάνιο σας. Γόνατα, αγκώνες,  φτέρνες αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέρη του σώματός σας θα γίνουν πιο μαλακά και πιο λαμπερά απ΄ότι πριν.
  •  βρώμη, αμύγδαλα πούδρα, αποξηραμένα φύλλα λεβάντας και μέντας, άργιλο: Αλέθουμε 4 κούπες βρώμης και 5 κουταλιές σούπας άνθη λεβάντας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα (τα τρίβουμε στο multi) και με τα χέρια μας τρίβουμε 5 κουταλιές της σούπας μέντα. Ρίχνουμε και 2 κούπες άργιλο . Ανακατεύουμε. Διατηρούμε το μείγμα σε αεροστεγές κουτί. Όταν θέλουμε να κάνουμε πίλινγκ παίρνουμε από το μίγμα και το ανακατεύουμε με νερό.Τρίβουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.Χρησιμοποιείται και στο πρόσωπο.  
Peeling για το πρόσωπο και το λαιμό:
  • μέλι και ζάχαρη: Ανακατεύουμε μία κουταλιά της σούπας μέλι με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Το μέλι να είναι λίγο ρευστό. Απλώνουμε το μείγμα σε βρεγμένο πρόσωπο και τρίβουμε με κυκλικές κινήσεις. Προσέξτε γιατί λερώνει λίγο.
  • αλάτι και λεμόνι ή ζάχαρη: Ανακατεύετε τον χυμό από ένα λεμόνι μαζι με δύο κουταλάκια αλάτι. Το λεμόνι θα ασπρίσει το πρόσωπό σας!
  • σιτάρι, μέλι, αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο: Ζεματίστε το σιτάρι σε καυτό νερό (για 1 -2 λεπτά) και  περάστε το για 5'' μόνο στο μπλέντερ ώστε να τριφτεί χωρίς να λιώσει τελείως, αναμίξτε το με λίγο αμυγδαλέλαιο ή ελαφρά ζεσταμένο μέλι. 'Επειτα απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και κάντε μασάζ με τα δάχτυλα για 3 -5 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό, σκουπίστε το πρόσωπο με μια πετσέτα και είστε έτοιμες. Και μην ξεχνάτε: Πολλές κρέμες προσώπου περιέχουν συστατικά στη σύστασή τους πρωτεΐνες σιταριού οι οποίες είναι εξαιρετικά θρεπτικές για το δέρμα.
  • μέλι, αμύγδαλα, λεμόνι: Ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
  • μάυρη ζάχαρη μελάσσα, μέλι, ελαιόλαδο, χυμός πορτοκάλι, χυμός λεμόνι, αμπούλες βιταμίνης ε: Ανακατεύετε 3 κουταλιές της σούπας μάυρη ζάχαρη, μία κουταλιά μέλι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, και λίγο χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι τόσο ώστε να μην γίνει αραιό το μείγμα. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. 
Να προτιμάτε να κάνετε το πίλινγκ σας κατά τη διάρκεια του μπάνιου όπου οι πόροι ανοίγουν. Σημειώνουμε ότι δεν χρειάζεται να τρίβετε δυνατά το δέρμα, διότι υπάχει κίνδυνος τραυματισμού και ερεθισμού της, ενώ καλό θα ήταν το πίλινγκ να εφαρμόζεται το βράδυ, έτσι ώστε να μην εκτίθεται η επιδερμίδα σας αμέσως μετά σε εξωτερικές επιθέσεις όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηλιακή αντινοβολία.

Μπόλικα μυστικάκια για σήμερα.. Ως τα επόμενα, σας φιλώ,
                     
                                                              Πανωραία

2 σχόλια: