Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ!!

Νομίζω πως μόνο και μόνο από τον τίτλο σας έχω κάνει να σας τρέχουν τα σάλια! Και έτσι είναι γιατί πρόκειται για ένα καταπληκτικό κέικ!! Πάμε να δούμε τη συνταγή βήμα βήμα:





Τα υλικά μας
Θα χρειαστούμε:  500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 250 γρ. βούτυρο, 140 γρ. ζάχαρη άχνη (και λιγότερη άμα θέλετε), 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (επίσης), 1 και μισό φλιτζάνι γάλα, 4 κ.σ. φουντούκι αλεσμένο, 4 αυγά, μερέντα όση θέλουμε. 

ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ.

ΑΦΟΥ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΡΙΧΝΕΤΕ  ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ, ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ, ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΝΑΚΤΕΨΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΕΙ.

ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΔΟΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ.

ΒΑΖΕΤΕ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΡΕΝΤΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ. ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΩΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 170-180. ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΠΑΝΤΑ!

ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ!

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΚ ΟΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΤΕ!

ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΕ;;;;
Σε εμάς πάντως άρεσε πολύ!!

Σας φιλώ,
Πανωραία!!

14 σχόλια:

  1. μμμμ ποιοι τυχεροι το εφαγαν;!!!!!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελειο θα το κανω αμεσωσ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ λαχταριστό φαίνεται!!! θα το κανω τωρα... :) απλα φοβαμαι πως θα μου κολλήσει στην φόρμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Φρόντισε να βουτυρώσεις και να αλευρώσεις καλά τη φόρμα σου! Επίσης, φρόντισε όταν βάλεις τη μερέντα να την ανακατέψεις επιτόπου με τη ζύμη για να μην βγει στην επιφάνεια.
      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  4. epeidh kai mena mou kollaei sth forma enw thn exw kala vouthromenh kai aleuromenh..otan les epitopou ennoeis otan 8a ri3w th merenta mesa sth forma me th mish zumh na anakatepsw elafra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Λοιπόν, θα ρίξεις τη μισή ζύμη και απο πάνω όση μερέντα θες. Όπως έχεις βάλει τη μερέντα, την ανακατεύεις να αναμειχθεί με τη ζύμη ώστε να γίνει σε εκείνο το σημείο ένα με το μείγμα και να μην βγει στην επιφάνεια. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα, απλά να αναμειχθεί ως ένα βαθμό. Εύχομαι να σου πετύχει!!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Α ξέχασα.. Αφού τελειώσεις με το ανακάτεμα της μερέντα, από πάνω ρίχνεις την υπόλοιπη ζύμη του κέικ..

      Διαγραφή
    3. 8a to prospa8hsw aurio kai elpizw na mou vgei giati 8elw na to paw se mia episkepsh :) se euxaristw polu Panwraia mou

      Διαγραφή
  5. Τι εννοείς να μην βγει στην επιφάνεια αν δεν το ανακατεύουμε τι θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Πρέπει η μερέντα να ανακατευτεί τοπικά με τη ζύμη, δηλαδή να μην την ρίξεις απλά χύμα διότι όταν δεν ανακατεύεται, κατά τη διάρκεια του ψησίματος κάθεται κάτω. Οπότε όταν αναποδογυρίζουμε τη φόρμα θα έχει σκάσει στην επιφάνεια και δεν θα είναι στη μέση όπως θέλουμε..

      Διαγραφή
  6. geia sas, ta 140 gr zaxaris se koupes poso vgainei akrivws;;mporw anti gia kastani kai axni na valw apli krustalliki; an nai,posi sunolika krustalliki se olo to cake??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Υπολόγισε ότι μια κούπα ζάχαρη είναι περίπου 200 γρ κρυσταλλική. Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις περίπου 3/4 της κούπας, αναλόγως και πόσο γλυκό το θέλεις!

      Γενική αναλογία:

      1 φλ.ζάχαρη (200γρ) περίπου ίσο με 1 φλ. (215 γρ) πατικωμένη καστανή ή μαύρη ζάχαρη


      Διαγραφή
  7. Αν βαλω τη μερεντα τελευταια παλι θα κατσει στον πατο της φορμας; επισεις τα φουντουκια ειναι απαραιτητα; δεν εχω κ θελω ν φτιαξω το κεικ τωρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή