Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΧΙΑ!


Τα χέρια μας και κατά επέκταση τα νύχια μας είναι συνεχώς εκτεθειμένα και ταλαιπωρούνται πολύ. Τα χρησιμοποιούμε συχνά σαν εργαλεία με αποτέλεσμα να σπάνε εύκολα ενώ οι δουλειές και τα απορρυπαντικά τα κάνουν όλο και πιο αδύναμα. Τα υγιή νύχια είναι όμορφα ακόμα και με ένα απλό γυαλιστερό βερνίκι. Μην ξεχνάμε ότι αποτελούν ένδειξη προσωπικής υγιεινής. Γι ' αυτό πάμε να δούμε μερικά μυστικά που θα κάνουν τα νύχια μας πιο δυνατά και υγιή και κατ'επέκταση πιο μακρυά:
  • Φοράτε πλαστικά γάντια όταν πλένετε τα πιάτα. Το μούλιασμα των χεριών στο νερό είναι ο σημαντικότερος εχθρός των νυχιών. Τα απορρυπαντικά απομακρύνουν το σμήγμα που χρειάζονται τα νύχια σας για να είναι δυνατά.
  • Προτιμήστε τα διαλυτικά βερνικιών χωρίς ασετόν. Το συστατικό αυτό αφήνει τα νύχια πολύ ξηρά, και έτσι σπάνε πιο εύκολα. 
  • Μη χρησιμοποιείτε τα νύχια σας σαν εργαλείο. Ακόμη και τα πιο δυνατά νύχια δεν αντέχουν να χρησιμοποιούνται σαν μοχλός ή ξυστρί.
  •  Μουλιάστε τα νύχια σας, όταν είναι άβαφα, σε ένα μπολ με ελαιόλαδο. Αφήστε τα στο μπολ για 10 λεπτά, μετά σκουπίστε με λίγο βαμβάκι.
  •  Βάλτε κρέμα χεριών κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας, αφού έτσι θα αυξηθεί η ποσότητα σμήγματος στα νύχια σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μασάζ σε κάθε νύχι. Έτσι θα τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή όπου βοηθάει έμμεσα στην γρήγορη ανάπτυξη τους.
  • Μην αφήνετε τα νύχια σας πολύ μακρυά. Διατηρήστε τα σε ένα λογικό αφού έτσι κινδυνεύουν λιγότερο να σπάσουν.
  • Στίψτε όσο λεμόνι χρειαστεί σε ένα μπολάκι μέχρι να καλύψετε τα νύχια σας και βουτήξτε τα για 5 λεπτά. Ένας άλλος τρόπος είναι να πάρετε ένα κομμένο λεμόνι και να το τρίψετε απ'ευθείας στα νύχια σας. Το λεμόνι ασπρίζει τις κιτρινίλες!
  • Κάντε μασάζ στα νύχια σας με βαζελίνη.
  • Ενυδατώστε τα νύχια σας με αμπούλες βιταμίνης Ε (eviol, πολύ οικονομικές από το φαρμακείο).
Δείτε επίσης:

6 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι είναι παλιά ανάρτηση και δεν θυμάμαι ακριβώς από που το έχω πάρει.. Προφανώς και πολλά θέματα βγαίνουν από συλλογή στοιχείων στο internet! Τις περισσότερες φορές αν όχι όλες, όταν παίρνω αυτούσια θέματα γράφω τις πηγές. Δεν αποκλείεται στην συγκεκριμένη περίπτωση να παρέλειψα και κακώς.. Αντιλαμβάνομαι ότι γνωρίζεις την πηγή οπότε αν ξαναμπείς στον κόπο να διαβάσεις αυτό το σχόλιο, γράψτην! Κανένα πρόβλημα, θα με διευκολύνεις κιόλας!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Γεια σου Εβίτα μου! Με τη βαζελίνη, τα νύχια ενυδατώνονται και θρέφονται ενώ οι παρανυχίδες μαλακώνουν!

      Διαγραφή
  3. καλησπερα! Πανωραια μου πολυ ωραιες οι συμβουλες σου και επισης κοριτσια μπορειτε να βαζετε σε ενα βαμβακι μολυβόνερο (απο το φαρμακειο και ειναι και παρα πολυ οικονομικο) καθε βραδυ πριν κοιμηθειτε.... πολυ καλη δουλεια για να μην ξεφλουδιζονται! (aga)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου aga!! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συμβουλές αλλά πιο πολύ χαίρομαι που μοιράζεσαι και συ τις δικές σου!!
      Thanks a lot!!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή