Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό σιρόπι για το βήχα!!

Βρήκα σε ένα βιβλιαράκι που έχω με βότανα και μυστικά της φύσης, πως μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σιροπάκι για το βήχα! Είναι 100% φυσικό, αγνό και από τα χεράκια μας. Θα βοηθήσει το λαιμό  μας να μαλακώσει ενώ πολλά βότανα έχουν αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Πάμε να δούμε την παρασκευή:

Βάζουμε 50 γραμμάρια βοτάνου σε ένα λίτρο νερό σε ένα μη μεταλλικό δοχείο. Για τον βήχα ιδανικά βότανα είναι το  βάλσαμο, ο βασιλικός, ο γλυκάνισος, ο ευκάλυπτος, η λεμονιά, ο μάραθος, το χαμομήλι και η ρίγανη. Βάζουμε το βότανο σε χαμηλή φωτιά να κοχλάζει σιγά - σιγά μέχρι να μείνει το μισό λίτρο υγρό. Το σουρώνουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και προσθέτουμε 50 γραμμάρια μέλι. Για να αποκτήσει καλύτερη γεύση το σιρόπι μας, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού. Το φυλάσσουμε σε σκούρο γυάλινο μπουκαλάκι. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!: Το σιρόπι αυτό δεν υποκαθιστά μία θεραπεία ή την άποψη ενός ειδικού. Δεν κάνουμε κατάχρηση του σιροπιού. Προσέχουμε τα βότανα που χρησιμοποιούμε σε περίπτωση που υπάρχει αλλεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου