Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!

Τα τυροπιτάκια είναι από τα χεράκια της μαμάς μου! Είναι πάρα πολύ ωραία! Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Η ζύμη που θα σας δείξω είναι για περίπου 40 με 50 κομμάτια. Άρα και πολύ οικονομικό! Δείτε τα υλικά:
Για τη ζύμη:
  • ένα αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 250 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • δυο πρέζες αλάτι, 2 πρέζες ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
  • Βάλαμε ότι τυρί είχε μείνει στο ψυγείο ( φέτα, γκούντα, φιλαδέλφεια)
  • 1 ασπράδι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο αλάτι




ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ.

Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ!



ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣ! ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ.

ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΣΤΗ.

ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ Ή ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΙΟ, ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. 


ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΗ.

ΚΛΕΙΝΕΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ.




ΤΑ ΨΗΝΕΤ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.




ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!
Δοκιμάστε τα και θα τα ευχαριστηθείτε!!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου