Τα τυροπιτάκια είναι από τα χεράκια της μαμάς μου! Είναι πάρα πολύ ωραία! Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Η ζύμη που θα σας δείξω είναι για περίπου 40 με 50 κομμάτια. Άρα και πολύ οικονομικό! Δείτε τα υλικά:
Για τη ζύμη:
- ένα αλεύρι τύπου φαρίνα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 250 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
- δυο πρέζες αλάτι, 2 πρέζες ζάχαρη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
- Βάλαμε ότι τυρί είχε μείνει στο ψυγείο ( φέτα, γκούντα, φιλαδέλφεια)
- 1 ασπράδι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο αλάτι
|
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. |
|
Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ! |
|
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣ! ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ. |
|
ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΣΤΗ. |
|
ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ Ή ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΜΙΟ, ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. |
|
ΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΕΜΙΣΗ. |
|
ΚΛΕΙΝΕΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΙΡΟΥΝΙ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑ. |
|
ΤΑ ΨΗΝΕΤ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. |
|
ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!! |
Δοκιμάστε τα και θα τα ευχαριστηθείτε!!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου