''Πλάθω κουλουράκια με τα δυο χεράκια''
Τα κουλουράκια βγήκαν πολύ νόστιμα! Πέρα από το γεγονός ότι είναι νηστίσιμα και ιδανικά για όποιον νηστεύει, είναι και χαμηλά σε λιπαρά αφού είναι χωρίς αυγά, βούτυρο, γάλα και πολύ ζάχαρη!
Τα κουλουράκια βγήκαν πολύ νόστιμα! Πέρα από το γεγονός ότι είναι νηστίσιμα και ιδανικά για όποιον νηστεύει, είναι και χαμηλά σε λιπαρά αφού είναι χωρίς αυγά, βούτυρο, γάλα και πολύ ζάχαρη!
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι γεμάτο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ή και μισό μισό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
250 γρ. ζάχαρη(εγώ έβαλα 200 και είναι μια χαρά)
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια και ένα λεμόνι
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
2 κ.γ. μπέικινι πάουντερ
2 βανίλιες
1/2 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα και αφού αφρίσει την ρίχνουμε στο μείγμα.
- Συνεχίζουμε ρίχνοντας και τα υπόλοιπα υλικά, το ξύσμα, τις βανίλιες, την κανέλα και το γαρίφαλο, το μπέικιν, το αλάτι και το κονιάκ.
- Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι! Στόχος είναι να μην ζυμώσουμε το μείγμα πολύ για να μην μας σφίξει!
- Να το το ζυμαράκι μας! Φτιάχνουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που μας αρέσουν. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, κανά μισάωρο, σε προθερμασμένο φούρνο γύρω στους 170.
- Έτοιμα τα κουλουράκια!! Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου