Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

4 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας μετά από μία δύσκολη μέρα; Μα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο! Υπάρχουν τρόποι όμως να κάνετε το κλασσικό σας αφρόλουτρο πιο ξεχωριστό και απολαυστικό. Γίνετε και εσείς μια Κλεοπάτρα και ανανεωθείτε! Πάμε να δούμε πως:


  1. Μούλιασμα ομορφίας με μέλι και γάλα. Θα χρειαστείτε: 850 ml βραστό νερό, 445 γρ. μέλι, 850 ml γάλα, 8 κ.σ. μαγειρικό αλάτι και 2 κ.σ. σόδα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το μέλι και του ρίχνετε το μισό από το βραστό νερό, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέτετε το γάλα και το χτυπάτε. Βάζετε το αλάτι και τη σόδα σε άλλο δοχείο και προσθέτετε το υπόλοιπο νερό. Ανακατεύετε. Μόλις λιώσουν η σόδα και το αλάτι, αναμιγνύετε τα δύο διαλύματα σε ένα μεγάλο δοχείο και το ανακινείτε καλά. Κρατήστε ένα φλιτζάνι από το υγρό αυτό και με το υπόλοιπο κάντε για μερικά λεπτά μασάζ στα πόδια, στο σώμα και στα χέρια μέσα στη μπανιέρα σας. Κατόπιν γεμίστε με ζεστό νερό και προσθέστε το υγρό που κρατήσατε. Μπείτε μέσα για 15 λεπτά και χαλαρώστε.
  2. Μπάνιο ομορφιάς με μέλι και βρώμη. Θα χρειαστείτε : 1.κ.σ. αλεύρι βρώμης, 1κ.σ. μέλι. Ανακατεύετε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Το βάζετε κάτω από τη βρύση του ζεστού νερού και το αφήνετε να ξεχειλίσει μέσα στο μπάνιο. Έτσι, διαλύεται σίγουρα και ομοιόμορφα στο νερό. Ξαπλώνετε και χαλαρώνετε για 15 λεπτά.
  3. Νερό για το μπάνιο με βότανα. Θα χρειαστείτε: 300 ml  ξύδι μηλίτη, 500 ml νερό, 6 κ.σ. ψιλοκομμένα βότανα (ευκάλυπτο, πεύκο, δάφνη, μελισσόχορτο, είτε το καθένα ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό). Βάζετε το ξύδι του μηλίτη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι. Τα ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά, τόσο ώστε να μην πάρουν βράση. Ρίχνετε μέσα το βότανο ή τα βότανα που έχετε διαλέξει, τα ανακατεύετε, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε 8 ώρες. Σουρώνετε το μίγμα και το βάζετε σε μπουκάλι. προσθέτετε 1/4 λίτρου από το παρασκεύασμα στο νερό του μπάνιου σας. 
  4.  Μπάνιο με άρωμα πεύκου. Θα χρειαστείτε: 4 χούφτες κοπανισμένες πευκοβελόνες και κουκουνάρια πεύκου και 1,7 λίτρα βραστό νερό. Βάζετε τα φύλλα και τα κουκουνάρια σε ένα κατσαρολάκι και τους ρίχνετε το βραστό νερό. Σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Σουρώνετε το υγρό και το φυλάτε σε μπουκάλι στο ψυγείο. Ρίχνετε 1/2 λίτρο από αυτό το άρωμα πεύκου στο νερό του μπάνιου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου