Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Φτιάξτε μόνοι σας πασχαλινές λαμπάδες!

Δεν θα ήταν πολύ γλυκιά κίνηση να φτιάξετε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους λαμπάδες με τα χεράκια σας και να τους τις προσφέρετε τις άγιες μέρες του Πάσχα; Είναι μια συμβολική και ξεχωριστή κίνηση η οποία δεν θα σας στοιχίσει σε χρήματα. Θα έχει την προσωπική σας σφραγίδα και γούστο. Είμαι σίγουρη ότι σε όποιον και να την προσφέρετε θα συγκινηθεί και θα εκτιμήσει ότι έχετε αφιερώσει χρόνο και κόπο για να φτιάξετε κάτι με τα χέρια σας γι' αυτόν.

Δείτε το παρακάτω video που δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάχνετε λαμπάδες με απλά διακοσμητικά!


Βάλτε και εσείς τη φαντασία σας και δημιουργήστε. Αναλόγως το στυλ που σας αρέσει μερικές ιδέες για χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες θα μπορούσαν εύκολα να φτιαχτούν από τα παρακάτω υλικά:

  • Κορδέλες
  • Κορδόνια
  • Ξυλάκια κανέλας και άλλα μυρωδικά
  • Κουμπιά
  • Βραχιολάκια
  • Χάντρες
  • Αποξηραμένα άνθη
  • Διακοσμητικά αντικείμενα της επιλογής σας
  • Παιχνίδια όλων των ειδών από μικρά μέχρι μεγάλους ήρωες και κούκλες
  • Καρφίτσες
  • Γλειφιτζούρια

Δείτε και τις παρακάτω εικόνες και πάρτε ιδέες! Τολμήστε να αυτοσχεδιάσετε!








Δείτε επίσης:

11 σχόλια:

  1. ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΡΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Οι ιδέες είναι από έρευνα στο internet και δεν είναι δικές μου χειροτεχνίες. Στόχος μου ήταν να δώσω έμπνευση στον οποιονδήποτε θα ήθελε να φτιάξει μόνος του λαμπάδες.. Συγκεκριμένα, για τις λαμπάδες με τα ονόματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα που σου αρέσουν και ένα καλό πινελάκι για να πετύχεις ομοιόμορφα χρώματα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ! ΞΕΡΕΤΕ ΕΙΜΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ,ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΣΕ ΧΑΡΤΙ(και το εχει κολλησει)ΕΙΝΑΙ Ή ΤΟ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΕΙ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ??? ΘΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΗΜΗ Η ΕΓΚΥΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!

      Διαγραφή
    3. Έχω την αίσθηση πως το έχει ζωγραφίσει αλλά με επιφύλαξη. Από κει και πάρα μπορείτε να πειραματιστείτε και να κάνετε ότι σας είναι πιο εύκολο. Νομίζω πως θα σας φανεί πιο εύκολο να εκτυπώσετε τα ονόματα σε χαρτί και μετά απλά να τα κολλήσετε.
      Καλή συνέχεια,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω πολυ!!!! Μου ήταν πολυ χρησιμη η απάντησή σας!!!

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΟΧΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας στα αγαπημένα Γιάννενα!! Υπομονή και θα λάμψει και εκεί ο ήλιος!! Σε ευχαριστώ πολύ για την θερμή υποστήριξη!

      Διαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΞΥΛΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΙΔΕΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν οι ιδέες! Ψάξε σε καταστήματα με διακοσμητικά, σε καταστήματα που φτιάχνουν μπομπονιέρες και γενικότερα χειροποίητες κατασκευές. Δεν γνωρίζω να σου πω κάποιο συγκεκριμένο! Μπορεί να βρεις τέτοια διακοσμητικά και σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων παιχνιδιών.
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  4. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ : ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΤΗΡΑ ΜΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και εσένα! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Απλά να σε ενημερώσω πως δεν είναι δικές μου δημιουργίες αλλά διάφορες ιδέες που έχω βρει στο internet. Πρόκειται για άρθρο με διάφορες ιδέες σχετικά με χειροποίητες λαμπάδες. Από κει και πέρα, όσο μπορώ να καταλάβω, είτε πρέπει να φτιάξεις το όνομα στον υπολογιστή, να το εκτυπώσεις και το κολλήσεις στην λαμπάδα, είτε να το ζωγραφίσεις πάνω στην λαμπάδα.

      Διαγραφή