Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!

Από τη μία το μεσημέρι λειτουργεί το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι τώρα έχουν μεταφερθεί 56 μετανάστες ενώ ήδη απο χθες είχαν εγκατασταθεί ένοπλοι αστυνομικοί. Σε λειτουργία έχουν τεθεί προς το παρόν τρεις πτέρυγες με 52 οικίσκους χωρητικότητας περίπου 200 ατόμων. Οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν για το κέντρο μεταναστών και από νωρίς το απόγευμα  έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται έξω από την Αστυνομική Ακαδημία. 




Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Δήμος Αχαρνών

Το άνοιγμα του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα «αποτελειώνει την πόλη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αχαρνών, εξαπολύοντας επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

«Ο κύριος «δεν πρόλαβα να διαβάσω» χτυπάει μια πόλη, στην οποία η εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά είναι είδη πρώτης κυκλοφορίας, αλλά ο ίδιος έκανε πως δεν τα είδε όπως και οι πολυπράγμονες σύμβουλοι και αξιωματικοί του. Δυστυχώς, όσους και να φέρει σε 2-3 μέρες, δεν είναι αποτελεσματικός ο εν λόγω κύριος. Απλά δημιουργεί άλλη μια εστία του προβλήματος. Κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων της Β’ Αθηνών και αποτελματώνει μια περιοχή ήδη υποβαθμισμένη».

Παράλληλα, προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη: «Οι αλήθειες μας όμως θα αποδειχτούν με τη νομική οδό ... Είναι θέμα ημερών να αποδειχθεί και η ανικανότητα σας και η έλλειψη σχεδιασμού. Εσείς όμως θα έχετε πετύχει να είστε βουλευτής σε βάρος του ελληνικού λαού». 

Aντιδράσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα»


Την έντονη αντίδραση των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» έχουν προκαλέσει οι υγειονομικοί έλεγχοι που γίνονται σε μετανάστες, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εκκένωσης κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι μετανάστες που εντοπίζονται να διαμένουν μαζικά, υποβάλλονται σε εξετάσεις από γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα.

«Η δημόσια υγεία δεν διασφαλίζεται με αστυνομικού τύπου υγειονομικούς ελέγχους και με την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού γύρω από "υγειονομικές βόμβες". Προστατεύεται και προάγεται αποτελεσματικά μόνο όταν ο πληθυσμός έχει επαρκή πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που περιλαμβάνουν λειτουργικά προγράμματα δημόσιας υγείας», δηλώνει η γενική διευθύντρια του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρεβέκα Παπαδοπούλου.








Στην περιοχή έχουν μαζευτεί άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεγάλοι και μικροί, προκειμένου να αντιδράσουν για το κέντρο των μεταναστών που ήδη στήνεται  δίπλα στα σπίτια τους.








 Θα περάσουν τα προεκλογικά κόλπα του Χρυσοχοΐδη; Θα το δείξει η πορεία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου