Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΜΕ CERNIT.

Πόσες από εμάς δεν έχουμε πάρει σκουλαρίκια τα οποία έχουν φύγει τα στρασάκια τους,οι χάντρες τους, μας έχουν χαλάσει τέλος πάντως!Σας έχουμε έναν πανεύκολο τρόπο να τα αξιοποιήσετε.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι: ένα χαλασμένο σκουλαρίκι ,cernit σε ότι χρώμα θέλετε.
Προαιρετικά: στρασάκια από τα χαλασμένα σκουλαρίκια,λουλούδια(από τα είδη κατασκευών),τούλι σε δύο χρώματα και κόλα σιλικόνης ή υγρή κόλα.

Το cernit είναι ένα υλικό σαν τον πηλό μόνο που δεν στεγνώνει μόνο του, χρειάζεται ψήσιμο (στην συσκευασία θα βρείτε οδηγίες ψησίματος).



Βήμα 1ο: Παίρνετε ένα κομμάτι cernit και το πλάθετε καλά, αρχικά είναι λίγο σκληρό αλλά με την θερμοκρασία του χεριού σας θα μαλακώσει.Το πλάθετε σε ότι σχήμα θέλετε.

Σε μπαλίτσα: Πλάθετε ένα μικρό κομμάτι σε μπαλίτσα όπως την πλαστελίνη και απλά την τοποθετείτε πάνω στο σκουλαρίκι.Αν θέλετε μπορείτε να τοποθετείσετε πάνω στην μπαλίτσα σας ένα στρασάκι απ'αυτά που σας έχουν φύγει!


Σε κρίκο: Πλάθετε όσο λεπτό και όσο μακρύ θέλετε. Για να ενώσετε τον κρίκο να θυμάστε ότι θα αφήσετε ένα μικρό και λεπτό κομματάκι πάνω από την ένωση που θα μπει το σκουλαρίκι.Μετά απλά το περνάτε από μέσα!

Βήμα 2ο: Αφού τελειώσετε τα τοποθετείτε μέσα σ'ένα πρόχειρο ταψάκι και τα ψήνετε.ΠΡΟΣΟΧΗ να τηρήσετε ακριβώς την ώρα ψησίματος γιατί αν σας καεί μυρίζει πάρα πολυ άσχημα,θα σας μυρίσει όλο το σπίτι και φεύγει δύσκολα η μυρωδιά.


Βήμα 3ο: Τ' αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 4ο: Διακοσμήστε τα σκουλαρίκια σας!Στους κρίκους μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε.
Πάρτε ένα λουλουδάκι και κολλήστε το με κόλλα σιλικόνης ή κόλα υγρή.




Πάρτε ένα κομμάτι τούλι από μπομπονιέρες και "ντύστε" τα σκουλαρίκια σας.Κολλάτε με τον ίδιο τρόπο.Μπορείτε να δέσετε ένα φιόγκο από άλλο τούλι στο κάτω μέρος του.


Tips: Πριν τα διακοσμήσετε αν θέλετε να γυαλίζουν περάστε τα με ένα διάφανο μανό.Διαφορετικά η υφή τους θα είναι ματ, για πιο καθημερινά αξεσουάρ.
Ελέγξτε αν η μπαλίτσα σας είναι καλά κολλημένη στο σκουλαρίκι μετά το ψήσιμο, εάν έχετε αμφιβολίες κολλήστε το με υγρή κόλα ή κόλα σιλικόνης.

Όπως είδατε είναι εύκολο αρκεί να έχετε όρεξη και έμπνευση.

Μέχρι την επόμενη ανάρτηση γλυκά φιλιά. Φωτεινή.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου