Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΣΑΣ! ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΑΣ!

Τώρα που η Άνοιξη έχει μπει και όλα ανθίζουν, είναι η πιο ιδανική περίοδος να ασχοληθείτε με τον κήπο σας και να τον ανανεώσετε. Αν δεν έχετε αρχίσει ήδη! Πέρα από το να φυτέψετε σπόρους και όμορφα λουλούδια, μια καλή ιδέα για να ανανεώσετε τον κήπο σας, αλλάζοντας τις υπάρχουσες γλάστρες σας! Με αυτόν τον τρόπο και θα βάλετε χρώμα και ζωντάνια στο μπαλκόνι ή στον κήπο αλλά και θα ωφελήσετε την τσέπη σας! Πάμε να δούμε πρακτικές, οικονομικές αλλά και πρωτότυπες ιδέες:

  • Μπορείτε να πάρετε τις απλές πήλινες γλάστρες σας, και με λίγο σχοινί και κόλλα να τις αλλάξετε  τελείως! Αυτοσχεδιάστε και κάντε σχέδια ή απλά κολλήστε το σχοινί περιμετρικά.

 







  • Μην πετάτε τα κονσερβοκούτια! Μπορούν να γίνουν εξαιρετικά γλαστράκια, ειδικά για τα μυρωδικά σας! Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε έναν μοντέρνο τόνο στο μπαλκόνι σας, ενώ παράλληλα κινείστε οικολογικά! Μπορείτε να τα βάψετε, να τα τυλίξετε με εφημερίδες ή με υφάσματα.










Μην πετάτε ούτε τα κουτάκια από τους τόνους γιατί μπορείτε να κάνετε έξυπνο design με μανταλάκια!! Άψογο;;




  • Αν έχετε κοχύλια και πέτρες που μαζεύατε τα καλοκαίρια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, μια καλή ιδέα είναι να τα κολλήσετε πάνω στις γλάστρες σας!










  • Είχατε ποτέ σκεφτεί να κάνετε τις παλιές σας κούπες που τις έχετε βαρεθεί ή τα μπουκάλια για κρασί γλάστρες; Και όμως γίνονται!











  • Μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμα και παλιές βαλίτσες!


  • Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να ζωγραφίσετε τις γλάστρες σας.






  • Τελευταία ιδέα που είναι και must σαν υλικό για μπαλκόνια και πάει τέλεια με το καλοκαίρι είναι τα ψάθινα καλάθια.







Όρεξη να έχετε και φαντασία και μπορείτε να κάνετε θαύματα!

Ευχαριστώ την Κυριακή για την ιδέα! ;)
Σας φιλώ, 
Πανωραία

Πηγή εικόνων: www.pinterest.com

Δείτε επίσης:

3 σχόλια:

  1. μπραβο !ειναι οτι εψαχνα.μηπως ξερεις ποια κολλα ειναι καλη για την γλαστρα με τα σχοινια και σε τι μαγαζι θα βρω σχοινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Πολύ χαίρομαι που πήρες ιδέα από το blog! Πολύ καλή κόλλα για χειροτεχνίες είναι και η κλασσική άσπρη κόλλα. Τώρα για τα σχοινιά, λογικά μπορείς να βρεις σε μαγαζιά πχ στο κέντρο που πουλάνε σχοινιά, κορδόνια, μάλλινα και διάφορα τέτοια.. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο να σου συστήσω η αλήθεια είναι.. Μπορείς να βρεις και σε μαγαζιά με οικοδομικά υλικά ή μπογιές και τέτοια..
      Ελπίζω

      Διαγραφή
  2. απιστευτα και υπεροχα ολα ,μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή