Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ!!

Μία από τις παραδόσεις που μας κάνουν να νιώθουμε το Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών. Ωστόσο πολλές φορές δεν μπαίνουμε στη διαδικασία μας και φοβόμαστε μην σπάσουν και δεν πετύχουν. Συγκέντρωσα λοιπόν όλα τα κόλπα και τα μυστικά για να μην σπάσουν τα αυγά σας και να κάνετε τέλεια κόκκινα αυγά!


  • Φροντίστε να μην βάψετε φρέσκα αυγά! Τα φρέσκα αυγά δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7 - 10 ημερών.
  • Βγάλτε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Μπορείτε να τα βγάλετε το πρωί αν πρόκειται να τα βάψετε το απόγευμα ή από το προηγούμενο βράδυ.
  •  Πλύνετε τα προσεκτικά ώστε να τα καθαριστούν από κάθε βρωμιά και να σιγουρέψετε ότι η επιφάνεια τους θα είναι λεία για το βάψιμο.
  • Στρώστε καθαρό μαλακό βαμβακερό πανάκι σε κατσαρόλα με πλατύ πάτο.
  • Τοποθέτησε μια μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
  • Σκεπάστε με το καπάκι και βάλτε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να έρθει το νερό λίγο πριν το σημείο βρασμού, δηλαδή πριν αρχίσει να κοχλάζει και χτυπιούνται τα αυγά, στο τσακ πριν τους 100 βαθμούς. Σβήστε την εστία. Αφήστε τα αυγά να μείνουν στο καυτό νερό για 13 λεπτά αν είναι μέτρια, για 15 λεπτά αν είναι μεγάλα και για 18 λεπτά αν είναι extra large.
  • Βγάλτε τα και αφήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
  • Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.
  •  Στη συνέχεια βγάλε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα. Στεγνώστε τα και από το περιττό χρώμα.
  • Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο.
Νομίζω με αυτές τις οδηγίες θα κάνετε τα τέλεια κόκκινα αυγά!!!

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου