Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ!!

Η αλήθεια είναι πως εμείς στο σπίτι δεν τρώμε μαγειρίτσα.  Μου αρέσει το ζουμάκι αλλά με τα εντόσθια έχουμε ένα θεματάκι.. Βρήκα όμως μία καταπληκτική συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα για τους φανατικούς!


Υλικά:
  • 1 συκωταριά με τα εντεράκια της
  • 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Λίγο άνηθο
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λάδι
  • 2-3 αυγά
  • Λεμόνια χυμό
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο
  • Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως
  • Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο
  • Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!! 
  • Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο
  • Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ 
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβήνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο: Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν αφρός. Χτυπάτε και τους κρόκους ξεχωριστά. Αδειάζετε το ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα βαθύ πιάτο. Ρίχνετε στο αυγό λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και το ζουμί. Τέλος, χύνετε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. 
  • Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο πιάτο.
  •  
    Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!


    Πηγή:http://greekcook.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου