Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

FACE YOGA!! ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΟ ΡΥΤΙΔΕΣ!

Η face yoga  είναι ένα πρόγραμμα ασκήσεων που δυναμώνουν τους μυς του προσώπου, αναζωογονούν τα κύτταρα του δέρματος, ενεργοποιούν τους νευρώνες σε όλο το κεφάλι αφυπνίζοντας περιοχές στα όργανα του προσώπου που δεν γυμνάζονται εύκολα. Ακολούθησε ένα ειδικό πρόγραμμα γυμναστικής κατά των ρυτίδων. Όπως οι γάμπεs, οι κοιλιακοί και οι γλουτοί, έτσι και το πρόσωπο έχει μυς συνολικά 50- που όταν δεν ασκούνται χαλαρώνουν και κάνουν τα σημάδια του χρόνου ακόμη πιο εμφανή. Για να παραμείνουν τονωμένοι, κάνε συστηματικά τις ασκήσεις που ακολουθούν. 10 με 15 λεπτά κάθε μέρα ιδανικά το πρωί είναι αρκετά. 









• Για να τονώσεις τα μάγουλα και το μέτωπο: 
Ρούφηξε τα μάγουλα προς τα μέσα και ταυτόχρονα σήκωσε τα φρύδια σαν να παίρνεις μια έκφραση έκπληξης. Συνέχισε την άσκηση για 3 λεπτά. Έτσι θέτεις σε κίνηση τους μυς της γνάθου και του μετώπου.













 Για να σβήσεις τα σημάδια της κούρασης:  
Φούσκωσε με αέρα τα μάγουλα και ξεφούσκωσέ τα σιγά σιγά. Έπειτα άρθρωσε σωστά τα φωνήεντα Α Ε, Ι, Ο, ΟΥ, με αυτή τη σειρά, για τουλάχιστον 5 φορές. Οι συγκεκριμένες κινήσεις ενεργοποιούν και οξυγονώνουν όλους τους μυς του προσώπου, αλλά και το δέρμα.







• Για να βελτιώσειs το περίγραμμα του προσώπου: 
Άνοιξε το στόμα και βγάλε έξω τη γλώσσα, σπρώχνοντας; την όσο πιο χαμηλά μπορείς; Ταυτόχρονα κλείσε τα μάτια σφίγγοντας τα βλέφαρα. Επανάλαβε για 3 λεπτά. Αυτή η άσκηση ενεργοποιεί τους
μυς που ξεκινούν από το ζυγωματικά και φτάνουν μέχρι το σαγόνι.








• Για να αφαιρέσειs χρόνια από τα χείλη: 
Άνοιξε το στόμα και τράβηξε προς τα μέσα (πάνω οπό τα δόντια) το χείλη. Έπειτα κλείσε το στόμα και χαμογέλασε κρατώντας ενωμένα τα δόντια Επανάλαβε την άσκηση για 3 λεπτά. Έτσι τονώνονται οι σφιγκτήρες του στόματος και απαλύvoνται οι γραμμές έκφρασης.




Την ώρα που κάθεστε μπροστά στον καθρέφτη και βάφεστε, κάντε και τις ασκήσεις σας και μείνετε για πάντα νέοι!

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου