Κυριακή 26 Μαΐου 2013

8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑ!

Κυριακή σήμερα και η ζέστη θα χτυπήσει 30άρι! Ότι πρέπει δηλαδή για να πάτε στην παραλία, να απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα, να επιδοθείτε στο κολύμπι, στην ηλιοθεραπεία αλλά και στα θαλάσσια σπορ. Το μόνο σίγουρο ότι θα είστε εκτεθειμένοι πολλές ώρες στον ήλιο και αυτό θέλει την προσοχή του.
Ο ήλιos δεν είναι απαγορευτικός! Με τη σωστή αντηλιακή προστασία μπορείτε να αποκτήσετε χρυσαφένιο χρώμα και να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας υγιή και όμορφη.


ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ:


Mελέτηστε τους νέους δείκτες! 
Οι δείκτες των αντηλιακών μας δίνουν πλέον μια σαφή εικόνα για την προστασία που παρέχουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία ώστε να μπορούμε να επιλέγουμε με ασφάλεια το προϊόν που μας ται­ριάζει. Έτσι: 

• από SPF 2 έως SPF Ι Ο έχουμε χαμηλή προστασία. 
• από SPF 15 έως SPF 25 η προστασία είναι μέτρια. 
• από SPF 30 έως SPF 50 η προστασία χαρακτηρί­ζεται υψηλή. 
• τα αντηλιακά με SPF 50+ παρέχουν πολύ υψηλή προστασία. 



ΚΑΝΟΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ:

Προετοιμαστείτε για τον ήλιο!
Οι χυμοί καρότου και η βιταμίνη Α βοηθούν αλλά δεν αρκούν για να αποκτήσετε βαθύ και ασφαλές μαύρισμα. Ένα μήνα πριν ξεκινήσετε τις διακοπές και την ηλιοθεραπεία ενίσχυστε τον οργανισμό και την επιδερμίδα σας με ένα συμπλήρωμα διατροφής πλούσιο σε αντιο­ξειδωτικά στοιχεία και βιταμίνες που καλύπτουν από τον πιο ανοιχτό έως τον πιο σκούρο φωτότυπο. Τα συμπληρώ­ματα διατροφής ενισχύουν την επιδερμίδα, την προστατεύουν από εγκαύματα και τη βοηθούν να μην εμφανίζει καφέ κηλίδες. Φυσικά  ακόμη αν παίρνετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για σωστή και ολοκληρωμένη προστασία.  


ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ:

Επιλέξτε σωστό δείκτη!
Η επιλογή αντηλιακού δείκτη γίνεται πάντα με βάση το φωτότυπο. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα σας, τόσο πιο μεγάλο δείκτη χρειάζεστε - κατά προτίμηση SPF 30 και πάνω. Για τις 
σταρένιες επιδερμίδες αρκούν οι δείκτες από SPF 20 έως SPF 30, ενώ στα σκούρα δέρματα ταιριάζουν οι χαμηλοί δείκτες SPF 10 έως SPF 20. Μην ξεχνάτε ακόμη ότι όσο πιο νότια -και άρα πιο κοντά στον Ισημερινό - κάνετε διακοπές, τόσο μεγαλύτερη προστασία χρειάζεστε αφού η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο δυνατή. 


ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ:

Σταδιακό μαύρισμα! 
Όλες θέλουμε να έχουμε σέξι μαυρισμένη επιδερμίδα, αλλά δεν γίνεται να αποκτήσουμε μπρονζέ χρώμα σε μία μέρα ούτε καν σε μία εβδομάδα ηλιοθεραπείας. Ειδικά αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα πρέπει να κάνετε υπομονή για να μαυρίσετε σταδιακά και με ασφάλεια. Ξεκινήστε με ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασία π.χ. SPF 30, και αφού μαυρίσετε, συνεχίστε με ένα προϊόν με χαμηλότερο δείκτη. Στο ενδιάμεσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν seIf tan ή ένα γαλάκτωμα που χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα μέχρι να αποκτήσετε το χρώμα που επιθυμείτε. 


ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΕΜΠΤΟΣ:

Προλάβετε την φωτογήρανση:
Ο ήλιος δεν προκαλεί μόνο εγκαύματα, αλλά και πρόωρη γήρανση. Έτσι, εκτός από αντηλιακά
φίλτρα, ένα αντηλιακό προϊόν πρέπει να περιέχει και αντιοξειδωτικά αλλά και αντιφλεγμονώδη 
συστατικά, γιατί ελέγχοντας τις φλεγμονές που προκαλεί ο ήλιος προλαμβάνετε και τις κυτταρικές βλάβες που έπονται. Τα αντηλιακά προϊόντα με αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση προστα­τεύουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, διατηρώντας την επιδερμίδα νεανική. 

ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΚΤΟΣ:

Σωστή εφαρμογή!
Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας -SPF 50+-, δεν θα έχετε το αποτέλεσμα αν δεν το απλώσετε ομοιόμορφα παντού. Τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, πρέπει vα βάζετε αρκετή ποσότητα - περίπου ίση με ένα πορτοκάλι για όλο το σώμα. Για τα σημεία που δεν φτάνεετε μόνοι, όπως η πλάτη, μη διστάζετε να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου άλλου. Μην παραλείπετε κανένα σημείο του προσώπου ή του σώματος, προσέχοντας ιδιαίτερα τη μύτη, τα αυτιά, το ντεκολτέ, τον αυχένα και τα χέρια. Σε αυτά τα ευαίσθητα σημεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αντηλιακό σε στικ που είναι πρακτικά, μεταφέρονται εύκολα και έχουν υψηλό δείκτη προστασίας. 


ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΒΔΟΜΟΣ:

Αξιοποιήστε τα αξεσουάρ!
Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ που -εκτός από το να χαρίζουν στυλ- μπορούν να σε προστατεύσουν από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία. Ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά ηλίου, ένα μαντίλι και ένα καπέλο είναι απαραίτητα για κάθε εμφάνιση στην παραλία, τόσο για το look όσο και για την υγεία μας.

ΚΑΝΟΝΑΣ ΟΓΔΟΟΣ:

Προφυλάξτε τα προϊόντα!
Τα αντηλιακά όπως και τα καλλυντικά, θέλουν προστασία για να διατηρούνται αναλλοίωτα. Μην ξεχνάτε να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στην συσκευασία κι έπειτα, αφού ανοίξετε το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσετε για περισσότερο από ένα χρόνο. Επίσης μην αφήνετε ποτέ εκτεθειμένα τα αντηλιακά σου στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή στην ξαπλώστρα κάτω από τον ήλιο, αφού τα φίλτρα που περιέχουν είναι ευαίσθητα και έτσι χρειάζονται προστασία και αποθήκευση σε δροσερό, σκοτεινό σημείο.  



Δείτε επίσης:


ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΛΑΔΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου