Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΠΑΝΑΔΕΣ, ΚΗΛΙΔΕΣ, ΦΑΚΙΔΕΣ.. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ!

Αχ αυτές οι φακίδες και οι πανάδες!! Κάποιες φορές είναι πολύ χαριτωμένες και δίνουν έναν τόνο νεότητας. Όταν όμως αρχίζουν και πληθαίνουν, αρχίζουμε και να προβληματιζόμαστε. Τι είναι όμως οι πανάδες και οι φακίδες; Γιατί εμφανίζονται; Πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε; Πάμε να λύσουμε τις απορίες μας:

Που εμφανίζονται ?

Εμφανίζονται συνήθως σε περιοχές του δέρματος όπου η παραγωγή μελανίνης από τα μελανοκύτταρα είναι αυξημένη κυρίως στην περιοχή του μετώπου, στους κροτάφους, τα μάγουλα, το πηγούνι, το μπούστο, τη ραχιαία επιφάνεια των χεριών και σε όλα τα σημεία που εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία.

Γνωρίζουμε το αίτιο ?
Οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς και γενετικούς παράγοντες, χρόνια έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία, χρήση φαρμάκων (αντισυλληπτικά, ορμονικές θεραπείες) ή μετά από εγκυμοσύνη.

Τι είναι ?
Οι δερματικές αυτές μελαγχρώσεις είναι συνήθως καλοήθεις δερματικές βλάβες, Πρέπει όμως απαραίτητα να γίνει σωστή διάγνωση από τον ειδικό δερματολόγο ώστε ανάλογα με τον τύπο της βλάβης, να επιλέγεται και η πλέον κατάλληλη μέθοδος θεραπείας.

Πως αντιμετωπιζονται;

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η… πρόληψη, δηλαδή η αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο. Κορίτσια και αγόρια φοράτε αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι! Ο ήλιος είναι πλέον βλαβερός με συννεφιά, με βροχή ακόμα και με χιόνι!
  •  Με λευκαντικές κρέμες οι οποίες ενεργούν προληπτικά κατά της δημιουργίας των πανάδων και των λεκέδων.
  • Με χημικά peelings. Όσο βαθύτερες είναι οι πανάδες τόσο πιο επίμονη πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Έτσι, αν οι δυσχρωμίες είναι επιφανειακές αντιμετωπίζονται χημικά peelings.
  • Με απόξεση με μικροκρυστάλλους. Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν τα μηχανήματα που κάνουν απόξεση του δέρματος.
  • Με Laser. Ενδείκνυται για τις ηλιακές (γεροντικές) κηλίδες που εμφανίζονται σε πρόσωπο και ράχη χεριών κυρίως. Μετά τη θεραπεία η βλάβη γίνεται πιο σκούρα λόγω της απορρόφησης από τα κύτταρα ενέργειας που οδηγεί στην καταστροφή τους. Αυτό διαρκεί 5-7 ημέρες και δίνει τη θέση του σε μια ελαφρά ερυθρή εικόνα που σιγά-σιγά σβήνει. Απαιτούνται 1-3 θεραπείες για να εξαφανίσετε πλήρως τις πανάδες. Έχετε απλώς υπόψη ότι η επιτυχημένη αντιμετώπιση των κηλίδων, των δυσχρωμιών και των πανάδων δεν αποτρέπει τη δημιουργία νέων σε κάθε περίπτωση.
  • Με κρυοθεραπεία: Είναι μια απλή, οικονομική μέθοδος, δεν απαιτεί αναισθησία, ενώ έχει ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.
  • Με υδροκινόνη: Ξανοίγει το χρώμα του δέρματος αναστέλλοντας τις χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν τη μελανίνη. Στα φαρμακεία υπάρχουν προϊόντα φροντίδας με 2% περιεκτικότητα, κατάλληλα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, τα προϊόντα με πιο υψηλές συγκεντρώσεις σε υδροκινόνη θέλουν ιατρική συνταγή.


 Η Φύση και τα μυστικά της μπορούν να μας βοηθήσουν;
  • Μπορείτε  να φτιάξετε ένα μείγμα από δύο κουταλιές χυμό κοπανισμένου κάρδαμου και μία κουταλιά μέλι. Το απλώνετε σε ένα καθαρό πανί και τρίβετε με αυτό καθημερινά το πρόσωπο σας.
  • Σχετικά με τα σπυράκια ή τις κηλίδες που μπορούν να εμφανιστούν στο πρόσωπο σας η διαδικασία έχει ως εξής: Αφού προμηθευτείτε φρέσκο νεροκάρδαμο και κοπανήσετε τα φύλλα του ώστε να πολτοποιηθούν, απλώνεται το χυμό τους στα σημεία που θέλετε και τα αφήνετε στο πρόσωπο σας το λιγότερο 15 λεπτά την ημέρα. Ακολουθείτε την διαδικασία καθημερινά. Το πρόσωπο σας θα καθαρίσει. 
  • Ο χυμός λεμονιών είναι κατάλληλος  για την καταπολέμηση των φακίδων. Έχει δείξει πολύ καλά αποτελέσματα για τη θεραπεία στις φακίδες ή οποιαδήποτε άλλου τύπου δυσχρωμία του δέρματος. Έχει παρατηρηθεί ότι, δεν είναι πάντα απαραίτητο να τρίβετε το δέρμα με ένα κομμάτι του λεμονιού. Ακόμη και αν το χυμό λεμονιού εφαρμόζεται πάνω στο δέρμα και με τη βοήθεια των δακτύλων θα εξυπηρετήσει το σκοπό και θα παρουσιάσει καλά αποτελέσματα.
  • Οι φακίδες μπορεί επίσης να αντιμετωπιστούν  με τα κατάλληλα συμπληρώματα βιταμινώνΤα άτομα που εμφανίζουν φακίδες θα πρέπει να αυξήσουν την πρόσληψη βιταμίνης C. Όταν υπάρχει επαρκής ποσότητα βιταμίνης C στο σώμα, το δέρμα γίνεται λιγότερο ευαίσθητο στον ήλιο και επομένως έχουμε λιγότερη εναπόθεση μελανίνης. Τα τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα  πορτοκάλια, τα σταφύλια, τα μήλα, κ.ά.
  • Μάσκα προσώπου με κρέμα γάλακτος πιστεύεται ότι κάνει πολύ  καλό στην αντιμετώπιση των  φακίδων. Μετά τη χρήση της είναι απαραίτητη η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας.
  • Φυσικός χυμός μαϊντανού αναμιγνύεται με ίσες ποσότητες χυμό λεμονιού, χυμό πορτοκαλιού, και  χυμό κόκκινων σταφίδωνΑν το μείγμα αυτό εφαρμοστεί  κάτω από την αγαπημένη κρέμα σας, είναι σίγουρο ότι  θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις φακίδες σας αόρατες.
  • Το πλύσιμο του προσώπου με το ξινό γάλα είναι επίσης μια πολύ ευεργετική θεραπεία για της φακίδες. Το γαλακτικό οξύ θα παράσχει μια «ευγενική επίδραση» αποφλοίωσης – απολέπισης χωρίς δημιουργήσει ξήρανση του δέρματός σας. 
Επισημαίνουμε πάντα ότι το ιδανικό είναι να συμβουλευόμαστε τον δερματολόγο μας και να ακολουθούμε τις οδηγίες του σε θέματα υγείας που μας απασχολούν.



Ελπίζω να σας βοηθήσουν οι πληροφορίες! Και μην ξεχνάτε, αντηλιακό!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Πηγές:

45 σχόλια:

  1. 1] ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΓΑΛΟΥΜΑΙ ? ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ?
    2] ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΛΙΑΚΟ ΦΕΥΒΓΟΥΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου και σε ευχαριστούμε για το σχόλιο! Η πρώτη συμβουλή που θα σου έδινα είναι εάν έχεις μεγάλο πρόβλημα με πανάδες και φακίδες και πρέπει να το αντιμετωπίσεις, να επισκεφτείς ένα καλό δερματολόγο που θα σε καθοδηγήσει ακριβώς. Από κει και πέρα οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την μείωση(δεν γνωρίζω αν αφαιρούνται εξ'ολοκλήρου) των σημαδιών περιγράφονται στο κείμενο(laser, κρυοθεραπεία κτλ). Με το αντηλιακό σαφώς και δεν φεύγουν οι κηλίδες. Το αντηλιακό συμβάλλει στο να μην βγάλεις κηλίδες και φακίδες ή εάν έχεις ήδη να μην βγάλεις περισσότερες καθώς σε προστατεύει από τον ήλιο στον οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλονται αυτά τα σημάδια. Ελπίζω να σε κάλυψα κάπως! Πανωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ!!! ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ααα συγγνώμη ξέχασα να ρωτήσω κάτι ... όταν λες κόκκινες σταφίδες τι εννοείς? που μπορώ να τις βρω ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!!! Είσαι πολύ γλυκιά! Μόνο θεά δεν είμαι αλλά δεν πειράζει, καλοδεχούμενα τα σχόλια!!!! Τα κόκκινα σταφύλια είναι αυτά: http://www.dietup.gr/gynaika/diatrofi/3453-24-trofima-kata-toy-karkinou.html?start=9

      Τώρα μπορείς να τα βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ με μεγάλη ποικιλία και ιδανικά όσο καλοκαιριάζει!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  5. σ ευχαριστώ πολλή δεν κατάλαβα ότι εννοούσες τα σταφύλια νόμιζα πως εννοούσες τις ξηρές σταφίδες !!
    πολλά πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ συγγνώμη σε κούρασα !! το μείγμα από μαϊντανό , λεμόνι , πορτοκάλι και σταφύλια γίνετε νερουλό πως να το απλώσουμε ?? ωστόσο την ίδια απορία έχω και για το ξινόγαλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να το απλώσεις ταμποναριστά με ένα βαμβάκι! Δεν με κουράζεις καθόλου!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  7. θα σου πω μια ευχάριστη είδηση μπορεί και να μην σε ενδιαφέρει πάντως εγώ θα την πω η βιταμίνη c έκανε δουλεία ! σε ευχαριστώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βοήθησε η πληροφορία! Η βιταμίνη C είναι πολύτιμη! Λίγη παραπάνω τελικά δεν βλάπτει! Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  8. (pros toys episkeptes )
    EINAI TROMERH !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. geia sas eimai 21 xronon antras kai exw merikes fakides pos mporo na tis eksafaniso?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Πολύ χαίρομαι που έχουμε και έναν άνδρα στην παρέα! Μια καλή ιδέα είναι να συμβουλευτείς κάποιον φαρμακοποιό οποίος θα μπορούσε να σε βοηθήσει με κάποια λευκαντική κρέμα. Το ιδανικό βέβαια είναι να επισκεφτείς δερματολόγο. Από κει και πέρα, μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις φυσικές μεθόδους που προτείνω που σαφώς έχουν καθαρά συμβουλευτικό και βοηθητικό χαρακτήρα.

      Διαγραφή
    2. xaxa ty:P basika eixa apo mikros... kai me tn kairw ebaza lemoni sto prosopo kai siga siga arxisan kai kse8oriazan exw problhma me tn hlio dhladh ama de balw antiliakh bgenoun:P kai epidi den thn paleyw na tis exw prospa8o na brw 1 tropo na fugoun ty gia thn sunboulisou apla apsaxna sto google kai brhka to site sas eida na mhlate gia afta ta 8emata kai eipa na rwthso kai egw ^^

      Διαγραφή
    3. Και καλά έκανες! Η πιο απλή αντιμετώπιση είναι βάζεις full αντηλιακό 50άρι. Ο ήλιος είναι πλέον πολύ βλαβερός και αφού είσαι ευαίσθητος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσέχεις!
      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  10. euxaristw gia ths sunboules sou na sai kala !!:)na rwthso kati akoma to lemoni einai kalo na bazw ka8e mera?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς να βάζεις και κάθε μέρα. Απλά επειδή το λεμόνι είναι όξινο, μην ξεχνάς να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου αλλά και να βάζεις πάντα αντηλιακό από δω και πέρα!

      Διαγραφή
  11. γεια σας:)
    διαβασα τα παραπανω οπως και τα σχολια..!
    γινεται να παω σε εναν δερματολογο και να μ βρει λυση?ρωταω γιατι ειμαι ακομα μικρη(15 χρονων!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εκτος απο λειζερ γιατι εχω ακουσει οτι ειναι πολυ ακριβο!

      Διαγραφή
    2. Γεια σου μικρούλα μου! Προσωπικά μιας και είσαι μικρή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμβουλευτείς έναν καλό δερματολόγο και αυτός θα κρίνει την λύση που θα σου δώσει.. Εγώ το μόνο που μπορώ να σου πω είναι βάζεις αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι και να τρως ότι έχει βιταμίνη C. Κάνει πολύ καλό!

      Διαγραφή
    3. Α μάλιστα! Εχω μόνο μερικές στην μύτη κ νιώθω λίγο άβολα..ίσως εμφανίστηκαν επειδή είμαι ανοιχτόχρωμη στο δέρμα..υπάρχει προς να εξαφανιστούν εκτός από λέιζερ. Αν μπορεί βοηθησε με ..ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή
    4. Γεια σου και πάλι! Δεν είμαι ειδικός για να σε συμβουλέψω κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη αναφέρω. Και αυτές οι συμβουλές έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και ο καθένας τις χρησιμοποιεί με δική του ευθύνη. Είναι προτιμότερο να ζητήσεις την άποψη ενός δερματολόγου ή έστω φαρμακοποιού που μπορεί να σε κατευθύνει πιο συγκεκριμένα!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ παρά πολύ και θα το ακολουθήσω :)

      Διαγραφή
  12. Γειαα! :) Μήπως ξέρεις πού μπορώ να βρω νεροκάρδαμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Μπορεί να βρεις σε λαϊκές αγορές και γενικότερα σε σημεία που πουλάνε βότανα.

      Διαγραφή
  13. Ευχαριστώ πολύ! :) Επίσης θα μπορούσα να βάζω μετά το αντηλιακό make-up, δηλαδή πάνω από το αντηλιακό; Και κάτι ακόμα, ξέρεις αν υπάρχει αντηλιακό που να μην έχει έντονη μυρωδιά και να μην γυαλίζει; Συγγνώμη που σε κουράζω :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου μετά από καιρό! Συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά πρέπει καταλάθος να είχα προσπεράσει το μήνυμά σου και γι αυτό δεν σου απάντησα ποτέ.. Χίλια συγγνώμη! Τυχαία το είδα και σκέφτηκα κάλλιο αργά παρά ποτέ.. Λοιπόν.. Σαφώς και μπορείς να βάζεις αντηλιακό πριν από το make up σου. Μπορείς να βάζεις την αντηλιακή σου κρέμα αντί για ενυδατική. Θα βάζεις πρώτα την αντηλιακή, θα περιμένεις λίγο να στεγνώσει και μετά θα βάλεις κανονικά το make up σου. Πολύ καλή είναι της carroten αλλά και η άοσμη της bepanthol .

      Διαγραφή
  14. Γειά σας!:) παρουσίασα ένα πρόβλημα βγάζω στα πόδια μου και στα χέρια κηλίδες.. δεν μαυρίζω πολύ εύκολα....τι μπορώ να κάνω για να τα τις εξαφανίσω??? στα πόδια αρχήζουν και βγαίνουν φέτος:|

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σένα! Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις φυσικές μεθόδους που προτείνω και στο άρθρο αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε έναν δερματολόγο. Μου κάνει εντύπωση που έβγαλες και στα πόδια κηλίδες. Καλύτερα να ρωτήσεις έναν ειδικό γιατρό!

      Διαγραφή
  15. Γεια σου πανωραια!πολυτιμες οι συμβουλες σου σε ευχαριστουμε.εγω εχω το εξης προβλημα.ενω ειχα απο μικρος φακιδες που μαλλον ηταν κληρονομικες επειδη ειχε και ο πατερας μου μικρος.. μεγαλωνοντας ελαττωθηκαν και σχεδον εξαφανιστηκαν απο το προσωπο..ειμαι γυρω στα 30..το προβλημα ειναι οτι εχω στους ομους και στην ομοπλατη και στα μπρατσα κατι στιγματα που μοιαζουν με φακιδες αλλα και καποια ξεθωριασμενα σαν κηλιδες τα οποια δεν εχουν ελαττωθει...ξεκινησα και εφτιαξα ενα πολτο απο ντοματα και προσθεσα και χυμο απο λεμονι και εβαλα..δεν ξερω αν θα εχει καποια αποτελεσματα..ειναι προτιμοτερος τροπος αυτος με το μαιντανο που γραφεις παραπανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Το λεμόνι σίγουρα κάνει πολύ καλό μιας και έχει λευκαντικές ιδιότητες και βοηθάει στις διχρωμίες. Η ντομάτα κάνει πολύ καλό στα σπυράκια και στην ακμή αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει συγκεκριμένα στις κηλίδες. Δοκίμασε το και δες πως θα πάει. Το μείγμα με τον μαϊντανό σίγουρα βοηθάει, αναλόγως και το πρόβλημα βέβαια. Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις. Από κει και πέρα, καλό είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο σε περίπτωση που δεν υποχωρούν και σε προβληματίζουν.
      Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα σας! Το άρθρο σας είναι καταπληκτικό. Ξεκίνησα εδώ και 3 μέρες την θεραπεία με τον χυμό λεμονιού. Για πόσες μέρες θα την κάνω-αν γνωρίζετε-σε πόσες μέρες δηλαδή περίπου να περιμένω να δω αποτελέσματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου! Καλή μέρα και σε σένα! Το λεμόνι έχει λευκαντικές ιδιότητες και κάνει καλή δουλειά. Χρειάζεται δυο τρεις βδομάδες για να δεις αποτελέσματα και θέλει σίγουρα τρεις φορές τη βδομάδα. Απλά πρόσεξε το λεμόνι είναι όξινο και μπορεί να ξηράνει την επιδερμίδα σου. Συνέχισε εφόσον δεν σε ενοχλεί και μέχρι να φτάσεις σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος επειδή είναι καλοκαίρι και ήλιος είναι στα "καλύτερά" του, να βάζεις πενηντάρι αντηλιακό, ακόμα και για να πας στο περίπτερο. Ειδικά τώρα που θα χρησιμοποιείς το λεμόνι και η επιδερμίδα σου μπορεί να ερεθιστεί. Μην το παραμελείς καθόλου!!
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. lupon 1] fevgoun me to lemoni oi fakides sta podia? 2] an nai poso kairo 8a parei?

      Διαγραφή
    3. kai ka8e pote prepei na vazw

      Διαγραφή
    4. Γεια σου! Το λεμόνι αποχρωματίζει τις κηλίδες μιας και έχει λευκαντικές ιδιότητες. Σίγουρα λοιπόν μπορεί να βοηθήσει και στις κηλίδες που έχεις στα πόδια σου. Μπορείς να βάζεις 2 με 3 φορές τη βδομάδα. Το πόσο θα σου πάρει δεν είναι standard μιας και δεν μιλάμε για φάρμακο αλλά για ένα φυσικό συστατικό που έχει λευκαντικές ιδιότητες. Δοκίμασε το μέχρι να δεις αποτέλεσμα και σαφώς να το συνεχίσεις εφόσον δεν δεις ότι σε πειράζει. Σε κάθε περίπτωση που δεις κάτι που σε προβληματίζει, το ιδανικό είναι να επισκεφτείς δερματολόγο.

      Διαγραφή
  17. den 8elw na fanw psonara alla mou to exoune poi poli pws eimai gourlou.............
    den 3erw posous episkeptes eixes alla po tote pou episkeutika to site sou agaphth mou panwraaia kai apo tote pou ekana to proto mou sxolio vlepw pws ginete kataklismos apo erwthseis.........
    alimono ti 8a lete !!!!!!!!!!!!!
    plaka kanw..............
    1 monon sxolio h selida ths einai tromerh opws kai h agaphth mas panoraia ......eeee an epitrepete pws einai pragmatika to onoma sou
    se filw.....!! : * : * <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως είσαι γουρλού! Εγώ πιστεύω πού στη θετική ενέργεια και θεωρώ πως φέρνει τύχη! Είναι προφανές πως είσαι θετικός άνθρωπος οπότε σίγουρα μου φέρνεις και καλή τύχη! Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια και τα καλά σου λόγια! Πανωραία είναι το όνομα μου και γι αυτό το λόγο ονόμασα και το blog έτσι.. Πες μου και το δικό σου μιας και εδώ δε μου το γράφεις και δεν έχω καταλάβει ποια είσαι!

      Διαγραφή
  18. Γειά σου Πανωραία με το φανταστικό σου πόστ!!! εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ κρέμες από επώνυμες εταιρίες, και ο δερματολόγος μου λέει να συνεχίσω και ότι θα φύγουν. μήπως να πάω να κάνω laser;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου καλή μου!! Χαίρομαι που σου άρεσε το ποστ! Η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί μία από τις μεθόδους θεραπείας, αλλά για το τι θα κάνεις, μόνο ένας δερματολόγος μπορεί να σε συμβουλέψει!
      Σε φιλώ,
      Πανωραια

      Διαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Πανώραια !Ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες τη χρυσή λύση με το λεμόνι .Πριν κάνω όμως το πρωτο βήμα θέλω να σε συμβουλευτώ . Είμαι 13 χρονών και δεν ξέρω αν οι συμβουλές σου είναι κατάλληλες για μένα .Τέλος αν είναι κατάλληλες , ποια είναι πιο αποτελεσματική λύση ;
    Σε φιλώ Σμαραγδή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή