Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙΣΩ!


Ο Arthur Boorman τραυματίστηκε στον πόλεμο του Κόλπου. Μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, και η οποία δεν πήγε καλά, έμεινε καθηλωμένος και θλιμμένος. 
Έχασε 63 κιλά μέσα σε δέκα μήνες!
Του είπαν πως δεν θα μπορούσε να περπατήσει ποτέ ξανά χωρίς βοήθεια. Ο 47χρονος πήρε βάρος φτάνοντας τα 135 κιλά και εγκατέλειψε κάθε ελπίδα να ξαναβρεί τη χαρά. 

Χάρη όμως σε ένα επαναστατικό είδος γιόγκα, ο Boorman κατάφερε να χάσει 63 κιλά σε διάστημα μόλις δέκα μηνών και σήμερα όχι μόνο περπατά χωρίς βοήθεια αλλά μπορεί και να τρέξει. 

Ένα βράδυ, ενώ σέρφαρε στο διαδίκτυο, έπεσε τυχαία πάνω σε μία ιστοσελίδα που πρότεινε μία τεχνική άσκησης. Η γιόγκα DDP σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τον πρώην πρωταθλητή της άρσης βαρών Diamond Dallas Page που είχε επίσης υποστεί τραυματισμούς και βρήκε θεραπεία στις στάσεις ενδυνάμωσης και την προπόνηση αντοχής.



Η περιγραφή της είναι «άσκηση υβρίδιο» και συνδυάζει τεχνικές αερόβιας άσκησης, ασκήσεων ενδυνάμωσης και αναπνοής για ένα αερόβιο πρόγραμμα υψηλής έντασης. 

Ο Boorman έστειλε στον Page τις φωτογραφίες του και τον παρακάλεσε να τον βοηθήσει. «Με την υποστήριξη στα γόνατα, την πλάτη, τις πατερίτσες, το βάρος του, τη μεγάλη κοιλιά του, σκέφτηκα «θεέ μου, πώς θα τον βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο», λέει ο Page.

«Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να το πάρεις απόφαση, μετά είναι θέμα πρακτικής», λέει ο Boorman που αγόρασε τα DVD και έξι εβδομάδες αργότερα είχε χάσει 45 κιλά! 

 

Οικογενειάρχης, παντρεμένος για 20 χρόνια, με τρία παιδιά και πέντε γάτες, ο Boorman είχε τραυματιστεί σοβαρά σε πτώση με αλεξίπτωτο. Μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το μόνο που περίμενε ήταν να πεθάνει. 

«Κι εσείς δεν θα τα παρατούσατε;» ρωτά στο βίντεο με την πρόοδό του που ανέβασε στο YouTube και το οποίο έχουν ήδη παρακολουθήσει εκατομμύρια χρήστες. Αλλά ο Boorman επέμεινε, κάνοντας τις ασκήσεις στο σπίτι του και επιλέγοντας να σηκωθεί κάθε φορά που έπεφτε από τις δύσκολες στάσεις της γιόγκα. 



«Το ότι δεν μπορώ να το κάνω σήμερα δεν σημαίνει πως δεν θα μπορώ κάποτε να το κάνω», έλεγε στους δυνητικούς θεατές του όταν έπεφτε γυρίζοντας το βίντεο. 



Το Μάιο του 2007, έπειτα από πολλή κι επίπονη άσκηση ο βετεράνος του πολέμου περπάτησε για πρώτη φορά μόνος του έπειτα από 15 χρόνια. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή: σήμερα μπορεί να τρέξει και διδάσκει ο ίδιος τη γιόγκα αυτού του τύπου σε γυμναστήριο. 

«Έκαναν λάθος», λέει στο βίντεο για τους γιατρούς που κάποτε γκρέμισαν τα όνειρά του. 

Δείτε το βίντεο...


Τελικά η δύναμη της θέλησης μπορεί να κινήσει ακόμα και βουνά! Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά στις εποχές που ζούμε όπου μας διακατέχει άρνηση και απαισιοδοξία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου