
Θα χρειαστείτε:
- 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 3 1/2 φλιτζάνια νέκταρ ροδάκινου
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
Διαδικασία:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη με τα φύλλα βασιλικού και τη μισή ποσότητα από το χυμό ροδάκινου. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και παράλληλα λιώστε τα φύλλα βασιλικού με ένα κουτάλι να απελευθερώσουν τα αρώματα και τις γεύσεις τους. Χαμηλώστε και αφήστε να σιγοβράσει όσο χρειαστεί να λιώσει η ζάχαρη και κατεβάστε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει καλά. Σουρώστε το βασιλικό σε μια κανάτα γεμάτη πάγο και προσθέστε το κρασί και το υπόλοιπο χυμό. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Δείτε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου