Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΛΟΥΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ!


Την επόμενη φορά που θα φάτε μία μπανάνα, μην πετάξετε τη φλούδα! Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με την φλούδα της, που θα την εκτιμήσετε!
  • Ένα από αυτά είναι και η λειτουργία της φλούδας της ως λίπασμα για τα λουλούδια σας και ειδικά για τα τριαντάφυλλά σας.Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλά το Κάλιο, στοιχείο το οποίο περιέχεται στην φλούδα της μπανάνας, είναι ένα καταπληκτικό λίπασμα. Κόψτε τα κοτσάνια της φλούδας και τοποθετήστε τα κομμάτια στην σειρά τουλάχιστον πέντε εκατοστά μέσα στο χώμα, δίπλα στην ρίζα του φυτού που θέλετε να θρέψετε οικολογικά
  • Το ξέρατε ότι με την φλούδα της μπανάνας μπορείτε να καθαρίσετε τα ασημικά σας; Και θα γυαλίσουν και θα μυρίσουν τέλεια! Επίσης, μπορεί να είναι αποτελεσματική και για τον καθαρισμό των δερμάτινων επίπλων και παπουτσιών!
  • Μπορείτε να καθαρίσετε τα μαύρα στίγματα του προσώπου σας! Αφού πρώτα, βράσετε σε μια κατσαρόλα νερό, στη συνέχεια την απομακρύνετε από το μάτι και βάζετε το πρόσωπό σας ακριβώς από πάνω από τη κατσαρόλα, καθώς με τον ατμό θα ανοίξουν οι πόροι σας. Αφήνετε το πρόσωπό σας να απορροφήσει τους ατμούς για δέκα λεπτά και στη συνέχεια, προτού βιαστείτε να ζουλήξετε τα σημεία που έχουν μαύρα στίγματα με γυμνά χέρια, πάρτε τη φλούδα της μπανάνας και τρίψτε με το εσωτερικό μέρος της φλούδας τα απαλά στα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε για 10-15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό για να δώσετε δροσιά και φρεσκάδα στο πρόσωπό σας.
  • Η φλούδα μπορεί να λειτουργήσει σαν καθαριστικό για τα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου. Όσοι έχετε φυτά εσωτερικού χώρου, θα έχετε παρατηρήσει ότι τα φύλλα τους πιάνουν εύκολα σκόνη και θέλουν συχνό καθάρισμα. Αξιοποιήστε την φλούδα της μπανάνας και περάστε την επιφάνεια των φύλλων και θα δείτε ότι και θα καθαρίσουν και θα γυαλίσουν!!
Αυτά ήταν τα μυστικά που κρύβει η φλούδα της μπανάνας!
Ελπίζω να σας άρεσαν και να σας φανούν χρήσιμα!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δείτε επίσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου