Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΦΥΣΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!

Είστε στη μπαλκόνι σας, πίνετε τα ουζάκια με την παρέα σας και απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές 
βραδιές.. Έλα όμως που στην παρέα δεν είστε μόνο εσείς αλλά έχετε και ενοχλητικούς επισκέπτες; Και αυτά είναι τα κουνουπάκια και τα εντομάκια που δεν σας αφήνουν σε ησυχία! Αντί λοιπόν να σκορπάτε τα λεφτά σας σε χημικά μέσα που και επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και την υγεία μας όταν τα εισπνέουμε, μπορείτε να επενδύσετε σε οικολογικά μέσα όπου θα απομακρύνουν τα  κουνούπια και τα ενοχλητικά έντομα αποτελεσματικά.

  • Ένας τρόπος είναι να αξιοποιήσετε τα βότανα πού είναι γνωστά για την εντομοαπωθητική   τους δράση. Τέτοια βότανα είναι το δενδρολίβανο, ο βασιλικός και το φασκόμηλο. Τα βότανα αυτά αποτελούν φυσικά, οικολογικά και υγιεινά απωθητικά για τα κουνούπια, οπότε καλό θα ήταν να μας περιβάλλουν. Τοποθετήστε γλάστρες στην κουζίνα, στα περβάζια των παραθύρων, στα μπαλκόνια, στις αυλές, στους κήπους, οπουδήποτε!


  • Μια άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια τα οποία προσδίδουν στο σώμα σας   και ένα ευχάριστο άρωμα.Τέτοια έλαια είναι τα: Citronella, Lemon Eucalyptus, κανέλα, καστορέλαιο, δενδρολίβανο, Lemongrass Oil, κέδρος, μέντα, γαρίφαλο, γεράνι. Πρέπει να προσέξετε να είναι φτιαγμένα από 100% οργανικά συστατικά και να τα χρησιμοποιείται με φειδώ σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες, καθώς φυσικό δεν σημαίνει πάντοτε και ασφαλή.



Δείτε επίσης:

ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΜΑΚΡΥΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου