και ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η
αλήθεια είναι ότι δεν είναι από τα φρούτα που τα
τρώμε συχνά και συνήθως το χρησιμοποιούμε για
να διακοσμήσουμε τις πράσινες σαλάτες μας. Η
χρήση του ροδιού λοιπόν δεν πρέπει να
περιορίζεται εκεί αλλά να αποκτήσει
πρωταγωνιστικό ρόλο στη διατροφή μας διότι:
Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη.
Όπως αντιλαμβάνεστε το ρόδι είναι ένα φρούτο θησαυρός γι'αυτό εκμεταλλευτείτε το. Καθιερώστε το στη διατροφή σας είτε σαν φρούτο, είτε σαν χυμό είτα ακόμα και σαν συνοδευτικό στις σαλάτες σας!
Πηγή: www.vita.gr
Δείτε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου