Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ! ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ!

Σε προηγούμενο άρθρο και συγκεκριμένα εδώ αναλύσαμε διάφορους τρόπους για το πως μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σου φυσικά! Και απ' ότι είδα σας άρεσε πολύ! 


Ειδικά για όσες ενδιαφέρονται να ανοίξουν λίγο τα μαλλιά τους, έχω ευχάριστα νέα.. Υπάρχουν άλλοι δύο τρόποι που μπορούν σταδιακά να σας χαρίσουν φυσικές ξανθές ανταύγειες. Φυσικά όσο πιο ανοιχτό καστανό είναι το χρώμα των μαλλιών, τόσο πιο εύκολα θα δημιουργηθούν και οι ανταύγειες. Πάμε να δούμε λοιπόν άλλους δύο νέους τρόπους:


ΦΥΣΙΚΟ ΝΤΕΚΑΠΑΖ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ:


Το λεμόνι μπορεί να φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στα καστανά μαλλάκια σας! Συγκεκριμένα φτιάξτε ένα διάλυμα από τρία μέρη νερού και ένα μέρος φρέσκο λεμονιού (ή και δύο-δύο). Ψεκάστε τα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Συνδυάστε το με την παραμονή σας στην παραλία.  Βεβαίως μπορείτε να ρίχνετε στα μαλλιά σας λεμόνι και κάθε φορά πριν λουστείτε σαν μάσκα. Και λέω πριν λουστείτε διότι απλά το λεμόνι έχει την τάση να λειτουργεί σαν τζελΚοκαλώνει τα μαλλιά και ίσως αυτό δεν σας βολέψει. Εκτός και αν θέλετε να αντικαταστήσετε τον αφρό και το τζελ οπότε μια χαρά λειτουργεί και μετά το λούσιμο!!


ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ:


Αυτή η μέθοδος είναι μυστικό της Κάτιας που είναι πολύ καλή φίλη του blog μας! Κάτια σε ευχαριστούμε πολύ για την ιδέα και την συμβουλή! Είναι μία μέθοδος που μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα και κατά τη διάρκεια του χειμώνα που η έκθεση στον ήλιο είναι σαφώς περιορισμένη. Συγκεκριμένα ανακατεύετε μέλι και ελαιόλαδο σε ένα βαζάκι και το αφήνετε για 15 λεπτά. Στην πορεία το απλώνετε στα μαλλιά σας και καλό είναι να το αφήσετε να δουλέψει για όλο το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στην πορεία λούζεστε κανονικά. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, το μέλι βοηθάει αρκετά λόγω των ιχνών υπεροξειδίου που περιέχει. Παράλληλα, ο συνδυασμός αυτών των δυο υλικών είναι μια εξαιρετική μάσκα για τα μαλλιά σας καθώς ενυδατώνει και θρέφει την τρίχα σε βάθος. Όταν θα λουστείτε και θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας, θα ενθουσιαστείτε με το πόσο μαλακά, ζωντανά και λαμπερά θα είναι!

Δείτε επίσης:

ΠΩΣ ΞΑΝΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΦΥΣΙΚΑ;ΠΩΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΩ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ;ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΔΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ!!

33 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marianne μου καταλάθος έσβησα το μήνυμα σου!! Γεια σου και καλώς ήρθες στο μπλογκ! Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει, όμως η φίλη Κάτια που μου την έδωσε αναφέρει πως σταδιακά έχει αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει που λέει και μια παλιά διαφήμιση!! Μπορείς να την αφήσεις όσο αντέχεις.. Από 20 λεπτά ακόμα και όλο το βράδυ που κοιμάσαι.. Προφανώς όσο πιο πολύ αφήσεις το μείγμα, τόσο το καλύτερο. Εξάλλου το μέλι και το ελαιόλαδο αποτελούν εξαιρετικά υλικά για τα μαλλιά ποθ μόνο καλό θα σου κάνουν! Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. ποσες κουταλιες ελαιολαδο και ποσο μελι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δοσολογία δεν είναι απαραίτητα ακριβής απλά φρόντισε να μην βγει πολύ πηχτό το μείγμα σου. Εγώ π.χ. έβαλα 2κ.σ. μέλι και 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  3. Καλησπερα...καθε ποτε πρεπει να κανω αυτη τη διαδικασια μελιου-ελαιολαδου στο μαλλι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Ε σίγουρα θέλει κάποια συχνότητα.. Καλό είναι να το κάνεις σίγουρα 2 φορές τη βδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα σας! Είναι απαραίτητο να απλώσω το μείγμα στα μαλλιά μου και μετά να κοιμηθώ, ή μπορώ να το αφήσω απλά για πολλές ώρες και μετά να λουστώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κυριακή! Δεν είναι απαραίτητο να κοιμηθείς. Απλά διευκολύνει να το κάνεις όταν κοιμάσαι ώστε να αφήσεις το μείγμα να δράσει για πολλές ώρες.Σημασία έχει να το αφήσεις για πολλές ώρες, είτε κοιμάσαι, είτε όχι!

      Διαγραφή
  5. Τα μαλλια επανερχονται μετα στο φυσικο τους χρωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Δεν πρόκειται για βαφή οπότε αν σταματήσετε τη χρήση, το χρώμα σταδιακά θα επανέλθει. Έτσι κ αλλιώς η αλλαγή είναι κάποιους τόνους και όχι καθοριστική αλλαγή στο χρώμα.

      Διαγραφή
  6. Σας παρακαλω απαντηστε στο παραπανω σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα. Εγώ είχα καστανό ανοιχτό το μαλλί μου κ το εβαψα μαύρο για μια αλλαγή, νόμιζα ότι θα ανοίξει το χρώμα, όμως σε κάποια σημεία είναι καστανό, σε κάποια όχι. Πόσες δυνατότητες υπάρχουν να δω αλλαγή στα μαλλιά μου μ αυτά τα tips? Επίσης κάπου αλλού διάβασα κ για τη κανέλλα ότι τα ανοίγει. Όμως ανοίγει μόνο κάστανα χρώματα η κ καστανό σκούρο; Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και καλή χρονιά! Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι μέθοδοι είναι πιο αποτελεσματικοί το καλοκαίρι. Από κει και πέρα μια καλή ιδέα για το δικό σου χρώμα είναι να δοκιμάσεις την κανέλα η οποία είναι αλήθεια ότι βοηθάει. Οι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες και απαιτούν συνέπεια μέχρι να δεις αποτέλεσμα. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό εδώ το άρθρο:
      http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/04/blog-post_7947.html

      Διαγραφή
  8. geia sou vriskw popu endiaferon tis simboules sou..... tha ithela na se rwthsw an ftiaksw ena migma me nero xamomili lemonh kai merikes stagones ksidiou kai 2 koutalies ths soupas meli kai t psekasw sta malia einai kalo??euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και σε ευχαριστώ πολύ για το ενθαρρυντικό σου σχόλιο!! Η ιδέα σου είναι πολύ καλή! Απλά να ξέρεις ότι μετά από την εφαρμογή θα χρειάζεσαι λούσιμο μιας και το μέλι κολλάει αλλά και το ξύδι έχει μια έντονη μυρωδιά. Θεωρώ πως θα δεις αποτέλεσμα αλλά όχι τόσο γρήγορο όσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που ο ήλιος βοηθάει καταλυτικά! Θέλει υπομονή και χρόνο. Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  9. Θελω να ρωτησω αν περισεψει μειγμα απο τ συνδιασμο λεμονι-χαμομιλι μπορω ν τ ξαναχρεισιμοποιησω ή θα χαλασει και καθε ποσο θα πρεπει να τ βαζω ατα μαλλια μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επισης εχω ακουσει οτι αντι για τον ηλιο μπορουμε ν τ στεγνωσουμε με τ σεσουαρ .Ειναι αληθεια ; (εχω γραψει και τ παραπανω σχολιο απλως ξεχασα να συμπεριλαβω και αυτη την ερωτηση )
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία και χρόνια πολλά! Το μείγμα κρατάει αρκετές ημέρες, ειδικά αν το αποθηκεύσεις στο ψυγείο 4-5 μέρες. Μπορείς να βάζεις ακόμα και κάθε μέρα. Το σεσουάρ με τη θερμότητα ίσως και να βοηθάει, αλλά δεν συγκρίνεται με τον ήλιο που φέρνει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

      Διαγραφή
  11. Γεια σας και συγχαρητήρια για το όμορφο blog με τις ωραίες ιδέες!!
    Θα ήθελα να ρωτήσω τι είδους χαμομήλι βράζουμε...αυτό που είναι σε φακελάκια ή σχεδόν φρέσκο που αγοράζουμε από μαγαζιά με μπαχαρικά κ.ά;
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια και σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! Όποιο και να βάλεις είναι οκ αλλά είναι ακόμα καλύτερο το μη τυποποιημένο. Οπότε προτίμησε από κάποιο μαγαζί με βότανα. Μπορείς να δοκιμάσεις να μαζέψεις κιόλας χαμομήλι..

      Διαγραφή
  12. Για σου :) αν φτιαξουμε το μυγμα μαλι-λαδι και δεν το αφυσουμε 15 λεπτα πριν το βαλουμε στα μαλια μας θα δουμε το ιδιο αποτελεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και εσένα! Η αλήθεια είναι πως αυτή η πρόταση δεν είναι δικιά μου αλλά μιας φίλης του μπλογκ. Η λογική είναι να μείνουν για ένα διάστημα μαζί τα υλικά ώστε να γίνει σωστή "αντίδραση" του μείγματος. Βέβαια και αν δεν τα αφήσεις μαζί, από τη στιγμή που θα τα ανακατέψεις και θα βάλεις το μείγμα στα μαλλιά σου, πάλι σχεδόν το ίδιο είναι..

      Διαγραφή
  13. Καλησπερα σας!!! Ηθελα να ρωτησω εαν η κανελλα στο tip με το conditioner προκαλει καποιες παρενεργιες στα μαλλια λογω του οτι πρεπει να την αφησουμε για ολη νυχτα!!! Ευχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας και σε εσάς! Υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει κάποια φαγούρα αλλά αυτό δεν είναι και standard! Οπότε μπορείς να δοκιμάσεις και αν δεις ότι σου προκαλεί κάτι περίεργο, ξέπλυνε τα κατευθείαν!

      Διαγραφή
  14. Γεια σας.Εχω καστανοξανθα μαλλια και θελω να τα ξανθυνω.Πληροφοριακα οταν ημουν μικρος τα μαλλια μου ηταν ξανθα.Δοκιμαζω την θεραπεια με τον χυμο λεμονιου,χωρις ομως να βαζω νερο.Υπαρχει περιπτωση να υπαρξει προβλημα;Τα μαλλια μου πριν ξανθυνουν θα παρουν χρωμα κατι σαν πορφυρο-πορτοκαλι΄;Σε ποσο καιρο θα δω αποτελεσματα;Προκαταβολικα ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σας τα μαλλια μου ειναι χαλκινα με ανταυγιες ξανθες αν χρησινοποιησω τγν μεθοδο με το μελι θα δω διαφορα??τωρα που ειναι χειμωνας???γωγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Η αλήθεια είναι ότι το χειμώνα τα αποτελέσματα είναι πιο αργά και θέλουν περισσότερο χρόνο. Σταδιακά όμως μπορεί να δεις αποτελέσματα απλά θέλει υπομονή!

      Διαγραφή
  16. Γεια σας! Θα ηθελα να ρωτησω αν το μειγμα με το ελαιολαδο και το μελι θα δουλευε και για φρυδια ή τα χερια. Επισης κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι ποιος απο τους 2 τροπους ειναι πιο γρηγοροςκαι περιπου ποσο διαρκουν. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου και εσένα και συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει σε αυτές τις περιοχές αλλά θεωρώ πως είναι αρκετά δύσκολο να πιάσουν αυτές οι μέθοδοι σε αυτά τα σημεία. Από εκεί και πέρα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και σε αυτό το άρθρο: http://mystikapanoraias.blogspot.gr/2012/04/blog-post_7947.html

      Απλά το χειμώνα είναι πιο δύσκολο να ανοιξουν τα μαλλιά μιας και αυτές οι μέθοδοι έχουν πιο αποδοτικό αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με τον ήλιο.

      Διαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σας θα ήθελα να ρωτήσω .... Το σκέτο ελαιόλαδο βοηθαει? Έχω διαβάσει πως βοηθαει και μόνο Τ υσχειη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γεια σας... διάβασα το άρθρο σας και η ερώτηση μου είναι η εξής: Όταν ανοίξω τα μαλλιά μου με το λεμόνι, έπειτα η διάρκεια του ποια θα είναι? Θέλω να πω θα κρατήσει αρκετά ή σε 2-3 μήνες θα αρχίσει να φεύγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή