Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!

Πολλοί από εσάς ετοιμάζεστε για τις καλοκαιρινές διακοπές (είμαι και εγώ μία από αυτούς!!) εκτός αν δεν έχετε πάει ήδη..Κάποιοι μπορεί να πάτε τον Αύγουστο. Μπορεί κλαποιοι να μην πάτε και κάθολγω πολλών παραγόντων.. Όσοι πάτε πάντως και έχετε ήδη πελαγώσει, διαβάστε αυτό αρθράκι που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα πράγματά σας για τις διακοπές. Η διαδικασία αυτή δεν είναι και τόσο απλή και πολλές φορές την πατάμε, είτε γιατί το παρακάνουμε, είτε γιατί παίρνουμε ελάχιστα και "ξεμένουμε".



Ας ξεκινήσουμε λοιπόν..

Ρούχα - Παπούτσια 

Καλό είναι να ξεχάσετε τα μεταξωτά φορέματα, τα πα­νάκριβα ψηλοτάκουνα, τα διαφορετικά μπλουζάκια και τα άλλα τόσα ζευγάρια πα­ντελόνια, ενώ οι κύριοι πραγματικά δεν θα χρειαστούν πουκάμισα με μανικετόκουμπα, αμέτρητα παπούτσια και πολλά ζευγάρια κάλτσες. Αν επιμένετε πάρτε τα, αλλά θα είναι μεγαλύτερη η απογοήτευση όταν επι­στρέφοντας ανακαλύψετε πως σας ήταν τελείως άχρηστα. Αυτά που χρειαζόσα­στε είναι σορτσάκια, ανάλαγρα φορεματάκια, ολόσωμες φόρμες και ότι αέρινο σε ρούχο έχετε που θα σας βολέψουν όλη μέρα! Μην ξεχάσετε ένα ελαφρύ μπουφανάκι για το βράδυ μιας και ποτέ δεν είσαι σίγουρος για τον καιρό, ενώ υπολογίστε περίπου ένα με δύο εσώρουχα για κάθε μέρα διακοπών. Πάρτε μαζί σας όλα σας τα μαγιό, πα­ραπάνω ρούχα για τη θάλασ­σα και από υποδήματα πάρτε μαζί μόνο τα αναπαυτικότερα πέδιλα, τις σαγιονά­ρες ή τα παπούτσια που σας βολεύουν. Από ψηλοτάκουνα μιας και είστε και κοκέτες και θα θέλετε να είστε στις ομορφιές σας, πάρτε ένα ζευγάρι ελαφριές πλατφόρμες που κάπως βολεύονται στα σοκάκια σε σχέση με τα τακούνια!



Νεσεσέρ 

Εδώ πραγματικά χρειάζεται προσοχή γιατί τα είδη του νεσεσέρ είναι αυτά που ξεχνάμε συνήθως στο σπίτι. Έχουμε και λέμε, λοι­πόν: Οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, βούρ­τσα, χτένα, λακ, ντε μακιγιάζ, σαμπουάν και αφρόλουτρο, σφουγγάρι, ένα σαπούνι και ξυραφάκι, αντηλιακό σώματος και προσώ­που και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος για μετά τον ήλιο, ενυδατική κρέμα προσώπου, μπατονέτες, οινόπνευμα, αποσμητικό και κολόνια και φυσικά αντικουνουπική κρέμα ή τζελΚαι, αν χρησιμοποιείτε, πιστολάκι για τα μαλλιά και μία στρογγυλή βούρτσα. Προσωπική συμβουλή, βέλτε σε δύο μικρά μπουκαλάκια λίγη χλωρίνη και λίυο υγρό απορρυπαντικό για τα ρούχα.. Μην τρέχετε να ψωνίζετε στις διακοποές. Που ξέρετε, μπορεί και να σας χρειαστούν!

Ως προς το μακιγιάζ, οφείλει και αυτό να εί­ναι λιτό, οπότε πάρτε τα βασικά! Προσωπικά θα πάρω: make-up, πούδρα, μολύβι, μάσκαρα, ρουζ, μια σκιά βάσης και πολλά κραγιόν σε έντονα χρώματα, παιχνιδιάρικα και καλοκαιρινά.. Με λίγα λόγια, έντονα χείλη και απαλά μάτια, εύκολο και απλό! 

Μαζί σας ... 

Και πέρα από τα παραπάνω, θα έχετε σί­γουρα και μία τσάντα για τα πολύ απαραί­τητα που κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Είναι αυτά που πετάμε μέσα τελευταία στιγμή και από τα οποία μπορεί να κριθεί όλο μας το ταξίδι. 

-Πορτοφόλι (με λεφτά ;) )

-Εισιτήρια 

- Γυαλιά ηλίου 

-Κινητό και φορτιστή

- Φωτογραφική και φορτιστή

- Χαρτομάντιλα και υγρομάντιλα 

- Βιβλίο ή περιοδικό 

- Τράπουλα ή επιτραπέζια παιχνιδάκια

Ολοκληρώνοντας, καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα τσαντάκι με λίγες πρώτες βοήθειες που μπορούν να χρειαστούν: τραυμαπλάστ, depon, κρέμα κατά των ερεθισμών από τσιμπήματα και ότι άλλο εσείς κρίνετε αναγκαίο!

Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμες αλλά και πρακτικές οι συμβουλές!

Και καλές διακοπές ξεκούραστες - ξέγνοιστες - χαρούμενες - τρελές - και ότι άλλο θέλετε!
Σας φιλώ,
Πανωραία

2 σχόλια: