Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

MINI ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕΡΗ!

Δύσκολη χρονιά για διακοπές.. Ωστόσο αν σας δοθεί η ευκαιρία για μικρές αποδράσεις και μπορέιτε, μην διστάσετε να πάτε! Όσο λίγες και να είναι οι διακοπές, είναι απαραίτητες για το πνεύμα αλλά και για το σώμα.. Όλοι έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε έστω και για λίγο από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της.. Γυρνώντας και έχοντας περάσει καλά, το πιθανότερο είναι να δείτε τα πράγματα με ένα πιο αισιόδοξο μάτι (όσο κρατήσει αυτό!)..


Έτσι λοιπόν μου δόθηκε και μένα η ευκαιρία και έκανα μία μικρή απόδραση στην Δυτική Πελοπόννησο. Αρχικά δεν με ενθουσίαζε η ιδέα νομίζοντας ότι δε θα δω και κάτι ιδιαίτερο..  Βλέπετε οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τις διακοπές και τις ομορφιές της Ελλάδας με τα νησιά. Πόσο λάθος είχα.. Η Ελλάδα έχει παντού ομορφιές.. Είτε είσαι σε νησί είτε είσαι στην στεριά! Και το πιθανότερο είναι ότι η στεριά θα σου στοιχίσει και λιγότερο. Ας μην υποτιμάμε λοιπόν καθόλου και τη στεριά μας η οποία έχει εξαιρετικά μέρη!


Τράβηξα λοιπόν φωτογραφίες από διάφορα σημεία που επισκέφτηκα στην Δυτική Πελοπόννησο και σκέφτηκα να της μοιραστώ μαζί σας.


Απέραντη παραλία με χρυσή άμμο στο Γιαννιτσοχώρι, λιγό μετα την Κυπαρισσία Μεσσηνίας και το Καλό Νερό.



Βοϊδοκοιλιά η φημισμένη: μία από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής. Μυστήριος κόλπος με μπεζ άμμο και πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Είναι ρηχή και είναι ιδανική και για μικρά παιδιά.






Και μία πανοραμνική λήψη της παραλίας για να καταλάβετε καλύτερα περί τίνος πρόκειται.. Σκέτη ομορφιά..



Εάν ποτέ πάτε στην Βοϊδοικοιλιά, μην παραλείψετε να ψάξετε για το μικρό κολπάκι που είναι δίπλα της. Συγκεκριμένα ανεβαίνετε το βουναλάκι που συναντάς στην  είσοδο της Βοϊδοκοιλιάς και το μονοπάτι σε βγάζει σε αυτόν τον μικρό κόλπο. Πέρα από την ομορφιά, το σημείο αυτό διαθέτει σε κάποια βράχια του φυσικό άργιλο! Ιδανική κατάσταση για να κάνετε ανέξοδα και απόλυτα φυσικό σπα!

Τα σημεία που έχουν άργιλο.. 'Ολος ο κόσμος είχε αλειφτεί με άργιλο!



Δεν έχασα και εγώ την ευκαιρία για λίγο σπα!! Τέλειο το δέρμα!!

Και να'μαστε στην όμορφη, γραφική και αρχοντική Πύλο!


Στη μέση του δρόμου βρήκαμε και αυτό το μικρό χελωνάκι. Το βοηθήσαμε να περάσει ακίνδυνα τον δρόμο..

Και φυσικά αφού θα είστε στην Κυπαρισσία, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τους καταρράκτες της Νέδα!  Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας και αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας.  Ο δρόμος έχει λίγο χωματόδρομο και ένα μονοπάτι 800 μέτρων αλλά πιστέψτε αξίζει τον κόπο να πάτε να δείτε την ομορφιά αυτού του τοπίου! 





Οι τολμηροί κολυμπάνε στα πανέμορφα αλλά πάρα μα πάρα πολύ παγωμένα νερά του ποταμού! Εγώ μπήκα αλλά δεν άντεξα και πολύ!!





Όσοι θέλουν κάνουν και βουτιές στον ποταμό με ειδικά σχοινιά που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.






Και μερικές φωτογραφίες από το ξενοδοχείο που μείναμε.
Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο, το Natura Club Hotel που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στην περιοχή Καλό Νερό Κυπαρισσίας. Πολύ όμορφα δωμάτια, περιποιημένα, εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις και καταπληκτική και απέραντη θέα σε όλη την παραλία του Καλού Νερού. Ξεχώρισα ιδιαίτερα το φιλικό και απόλυτα φιλόξενο περιβάλλον της οικογένειας του ξενοδοχείου αλλά και των υπαλλήλων. Ήταν πάντα διαθέσιμοι αλλά και ευδιάθετοι να μας εξυπηρετήσουν και να μας πληροφορήσουν για ότι χρειαζόμασταν και τους ευχαριστώ θερμά γι'αυτό.





 Το ηλιοβασίλεμα από την πισίνα του ξενοδοχείου.. Σκέτη μαγεία..

Μάλιστα ένα ζευγάρι παντρεύτηκε εκείνες τις μέρες και βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφίες με θέα το ηλιοβασίλεμα.

Hotel Natura Claub
Κυπαρισσία-Καλό Νερό- Αγιαννάκης
27610-62622


Δεν μπορώ να πω, ήταν μια ανάσα η απόδραση.. Ελπίζω να σας άρεσαν οι φωτογραφίες!
Σας φιλώ,
Πανωραία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου