Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012

ΑΡΩΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ LIMONCELLO!!

Το περίφημο limoncello είναι ένα εξαιρετικό ποτό που σερβίρεται παγωμένο και συνήθως μετά από ωραία γεύματα μιας και είναι και χωνευτικό! Έχει ιταλική καταγωγή και είναι πολύ δημοφιλές. Τι θα λέγατε να το φτιάξετε πολύ εύκολα και οικονομικά στο σπίτι σας; Είναι ιδανικό για κέρασμα!





Θα χρειαστείτε : 10 λεμόνια
                        1lt αλκοόλ
                         500 γρ. ζάχαρη
                         500 γρ. νερό


Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια και αφαιρείτε τις φλούδες. Τις τοποθετείτε μαζί με το αλκοόλ σε ένα βάζο και τις αφήνετε για 3-7 μέρες αναλόγως την ένταση που θέλετε. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε σε ένα κατσαρόλακι τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να να αρχίσουν να βράζουν. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε με το σουρωτήρι το μείγμα μας σε αυτό. Ανακατεύετε και έπειτα από 10 μέρες ηρεμίας, το βγάζετε από τι ψυγείο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή επιτυχία!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου