Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΡΕΜΟΥΛΑ ΧΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ! ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ!

Ο χειμώνας και το κρύο έχουν επιπτώσεις στο σώμα μας, πόσο μάλλον στην επιδερμίδα των χεριών μας. Πόσες φορές θα έχουν σκάσει τα χέρια σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε; Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι να χρησιμοποιήσουμε μία καλή ενυδατική κρέμα.. Πως θα σας φαινόταν μια τέτοια κρεμούλα να την φτιάχνατε μόνοι σας με απλά αγνά υλικά; Ας δούμε τι υλικά χρειαζόμαστε:


  • 2 κ.σ. γλυκερίνη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • περίπου μισό ποτήρι ροδόνερο
Βάζουμε τη  γλυκερίνη σε σκεύος και τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί, προσθέτοντας 2 κ.σ. κορν φλάουρ λίγο λίγο. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει μία λεία αλοιφή. Στο τέλος προσθέτουμε ροδόνερο σιγά σιγά, περίπου μισό ποτήρι, και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και κολλώδες. Το βάζουμε σε βαζάκι και αλείφουμε τα χέρια μας για να διατηρούνται πάντα απαλά!


Σας φιλώ,
Πανωραία

Δείτε επίσης:


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΝΥΧΙΑ!



7 σχόλια:

  1. Σε παρακολουθω καιρο και θελω να δωσω τα συγχαρητηρια μου για την βοηθεια που προσφερεις. Εφτιαξα μια κρεμα χεριων με μελισοκερι, ροδονερο, ελαιο τριανταφυλλου και λιγη σοδα. Η κρεμα εκοψε, το δε μελισοκερι εχει κανει κοκκους σαν ζαχαρη. Τι πηγε στραβα και αν διορθωνεται. Σκεφθηκα μηπως εκοψε επειδη την χτυπησα με το χερουλι του μιξερ. Ευχαριστω εκ των προτερων. Με λενε Βασω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Βάσω μου! τα λόγια σου με χαροποιούν πολύ! Σε ευχαριστώ που παρακολουθείς τα θεματα του μπλογκ! Τώρα για την κρεμούλα, μήπως έριξες όλο το ροδόνερο με μιας; Θέλει λίγο λίγο. Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να βάλεις την κρεμούλα σου σε μπεν μαρί και σε πολύ χαμηλη θερμοκρασία να ανακατεύεις την κρεμούλα σου μέχρι να λιώσει πάλι το κερί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού ανακατευτούν καλά, συνέχισε να ανακτεύεις την κρέμα μέχρι να κρυώσει ώστε να μην κόψει πάλι. Δοκίμασε να δούμε πως θα πάει,

      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
    2. Καλη μου Πανωραια, ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Εκανα δυο φορες μπεν μαρι την κρεμα, εχει πηξει, αλλα οταν την απλωνω στα χερια μου βγαζει πρωτα το νερο το οποιο με το τριψιμο των χεριων στεγνωνει και τοτε απλωνεται με καποια δυσκολια και το υπολοιπο υλικο. Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Εχω πεισμωσει και θα προσπαθησω παλι αυριο. Σκεφτομαι να ριξω λιγο λαδι τριανταφυλλου ακομη για να μαλακωσει. Θα το βρασω μεχρι να πιει το ροδονερο. Τι αλλο να κανω;

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Βασούλα μου και πάλι! Πολύ καλή ιδέα και αυτή. Ίσως να σου βγει λίγο πιο λιπαρή έτσι.. Φρόντισε να ανακατεύεις παράλληλα το υλικό σου μέχρι να κρυώσει..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα που μπορώ να βρω τη γλυκερινη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!Σε φαρμακεία είναι πολύ πιθανό να βρεις!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Πανωραία, πολύ ωραία η συνταγή σου για την κρέμα χεριών. Έχεις κάποια συνταγή για κρέμα για την ενίσχυση των νυχιών?

      Διαγραφή