Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΝΕΑΝΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΣΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ!

Μια πλούσια διατροφή γεμάτη βιταμίνες είναι καθοριστική για την καλή υγεία του οργανισμού και κατ'επέκταση για την καλή εμφάνιση της επιδερμίδας. Ωστόσο, αν ανατρέξουμε λίγο παλαιότερα, θα θυμηθούμε τις γιαγιάδες μας να χρησιμοποιούν τα εργαλεία της Φύσης όχι μόνο στην διατροφή τους αλλά και στην περιποίηση του δέρματος προκειμένου να διατηρηθούν όμορφες και με νεανική επιδερμίδα.. Πολύ σοφά έπρατταν λοιπόν μιας και υπάρχουν καταπληκτικές μάσκες με φυσικά υλικά που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καθαρό και απαλό δέρμα γεμάτο  ζωντάνια!

Δοκιμάστε αυτή τη μάσκα αντιγήρανσης και δεν θα χάσετε! Βασίζεται σε υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας και είναι απόλυτα οικονομική.

Θα χρειαστείτε:


  • 1 κ.γ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. μέλι.
  • 1 κ.γ. πουρέ αβοκάντο
  • 1/2 κ.γ. πρόβειο ελαφρά λιωμένο βούτυρο
  • χυμό από μισό πορτοκάλι σουρωμένο
Αναμίξτε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν κρέμα. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη μάκα να δράσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε τη μάσκα με χλιαρό νερό και μετά απλώστε στο πρόσωπό σας την ενυδατική σας κρέμα.

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη ε. ενισχύει το κολλαγόνο του δέρματος και απαλύνει τις ρυτίδες, σκασίματα και ξηρότητα. Επιπλέον, περιέχει στερόλες, οι οποίες βοηθούν στην απομάκρυνση των καφέ κηλίδων από την επιφάνεια του δέρματος. Το πρόβειο βούτυρο ενυδατώνει την ξηρή και ώριμη επιδερμίδα και της μεταφέρει τα πλούσια συστατικά του, τις βιταμίνες, μέταλλα, λιπίδια και πρωτεΐνες. Τέλος το μέλι, χάρη στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τη βιταμίνη C που περιέχει, παρέχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα της προσδίδει φωτεινότητα και λάμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου