Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το ξέρατε ότι η ντομάτα βοηθάει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της ήπιας μορφής ακμής;;

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μια ταπεινή ντοματούλα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε  τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή; Κι' όμως είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα της φύσης για την ακμή. Η ντομάτα είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, αντιοξειδωτικών και όξινων στοιχείων που συμβάλλουν στην καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων ελαφριάς μορφής. Η αντισηπτική δράση της ντομάτας θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος. H μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων, ενώ οι βιταμίνες θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος. Συνεπώς η θεραπεία της ντομάτας είναι ιδανική για λιπαρά δέρματα:


Λιώστε μία μικρή ντομάτα και στη συνέχεια απλώστε τον πολτό στο πρόσωπό σας. Αφήστε περίπου για μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το πρόσωπό σας. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για μία βδομάδα!

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι πολύ χρήσιμη! Έχω τάσεις ακμής και τη χρησιμοποιώ χρόνια, με βοηθάει πολύ:)

    dreamofbeauty22.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλησπέρα, για μεικτή επιδερμίδα με ήπια ακμή (λόγω στρές) είναι εντάξει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου! Μπορείς να το δοκιμάσεις και να δεις τι αποτελέσματα θα έχεις σε μία βδομάδα. Εάν δεις ότι δεν σε βοηθά, ή σου προκαλεί κάποιο ερεθισμό, καλό είναι να το σταματήσεις. Σε περίπτωση όμως που έχεις δερματολογικό πρόβλημα, το ιδανικό είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο.

      Διαγραφή