Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Σας έχουν τελειώσει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών για το μπάνιο σας στη θάλασσα; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε!!

Η θάλασσα το καλοκαίρι είναι απολαυστική. Ωστόσο, υπάρχουν και συνέπειες από την υπερέκθεση  τον ήλιο και τα πολλά παιχνίδια στο θαλασσινό νερό. Μία από αυτές είναι και η ταλαιπωρία των μαλλιών μας. Ο δυνατός ήλιος σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας ξηραίνουν και θαμπώνουν τα μαλλιά κάνοντάς τα να φαίνονται αδύναμα και ταλαιπωρημένα. Καλό είναι λοιπόν να φροντίζουμε για την περιποίησή τους, ακόμα και όταν είμαστε στη θάλασσα!



Στην αγορά υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών στην παραλία. Ωστόσο πολλές φορές ξεχνάμε να αγοράσουμε κάποιο ειδικό προϊόν για τα μαλλιά μιας και δίνουμε βάση σε άλλα όπως τα αντηλιακά. Από την άλλη, πλέον κάποιοι ίσως και να αδυνατούν να πληρώσουν τέτοια ειδικά προϊόντα.

Όπως και να έχει μη σκάτε, διότι υπάρχουν και άλλες λύσεις.. Πάμε να τις δούμε:

  1. Σε ένα μικρό μπουκαλάκι ή ότι άλλο έχετε, βάλτε λίγη από την κρέμα μαλλιών που έχετε στο σπίτι σας! Η κρέμα μαλλιών είναι ιδανική για να ενυδατώσει τα μαλλιά σας και να τα προστατεύσει από την ξηρότητα. Κάθε φορά που βγαίνετε από την θάλασσα, πάρτε μικτή ποσότητα στα χέρια σας και απλώστε την στις άκρες των μαλλιών σας. Κατευθείαν θα τα νιώσετε μαλακά και ενυδατωμένα!
  2. Σίγουρα όλες έχετε ελαιόλαδο στο σπίτι σας! Κι'όμως το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό προϊόν για τα μαλλιά! Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και στις μάσκες μαλλιών. Πάρτε λοιπόν λίγο ελαιόλαδο μαζί σας και περάστε τις άκρες των μαλλιών σας! Θα είναι σαν να κάνετε μάσκα μαλλιών στην παραλία! Μπορεί να λαδώσει τα μαλλιά σας, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πάτε γα λούσιμο. Αφήστε που έτσι θα κάνετε το τέλειο wet look!
  3. Για όσες είναι λίγο πιο προχωρημένες, εξαιρετική δουλειά κάνει και το αμυγδαλέλαιο! Όχι πως το ελαιόλαδο κάνει λιγότερη δουλειά, απλά το αναφέρω συμπληρωματικά..
  4. Μια πολύ καλή λύση για την παραλία είναι και το χαμομήλι. Βράστε λίγο χαμομηλάκι και φροντίστε να ψεκάζετε συχνά τα μαλλιά σας. Το χαμομήλι έχει μαλακτικές ιδιότητες ενώ παράλληλα θα ζωηρέψει τις ξανθές ανταύγειες των μαλλιών σας, όσες έχουν!

Αυτά ήταν τα ανέξοδα αλλά αποτελεσματικά tips για την περιποίηση των μαλλιών σας στην παραλία!
Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα..
Σας φιλώ,
Πανωραία

2 σχόλια: