
Ένα από τα βασικά μυστικά βρίσκεται στη ζάχαρη. Και τα φυτά λοιπόν θέλουν την γλυκόζη τους μιας
και βοηθάει στην διαδικασία της φωτοσύνθεσης και παρέχει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Έτσι, τα λουλούδια θα διατηρηθούν ζωηρά και φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.
Το δεύτερο βασικό συστατικό είναι το ξύδι. Το ξύδι βοηθάει στο να μην αναπτυχθούν μικροοργανισμοί οπότε και παρατείνεται το σάπισμα.
Οπότε σε καθαρό νερό, διαλύουμε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μία κουταλιά του γλυκού ξύδι. Εκεί βάζουμε τα λουλουδάκια μας και φροντίζουμε να αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον μέρα παραμέρα.
Τέλος, κάθε δυο με τρεις μέρες κόβουμε το κάτω μέρος των στελεχών, 2-3 εκατοστά πάνω από την προηγούμενη τομή.
Με αυτά τα κολπάκια, σίγουρα τα λουλουδάκια σας θα κρατήσουν πολύ περισσότερο για να τα ευχαριστηθείτε!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου