Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Τι μπορείτε να κάνετε με τις ώριμες μπανάνες που είναι έτοιμες να χαλάσουν; Μα ένα παγωτό με μπανάνα, μερέντα και μπισκότο!

Πόσες φορές έχετε πάρει μπανάνες και οι κακόμοιρες έχουν ξεμείνει στη φρουτιέρα μέχρι στο τέλος να χαλάσουν; Σε μας πάντως έχει συμβεί αρκετές φορές. Τις προάλλες λοιπόν έλειπαν όλοι από το σπίτι.. Η μητέρα μου είχε αγοράσει αρκετές! Αλλά πόσες μπανάνες να φάω και γω πια.. Το αποτέλεσμα; Έξι μπανάνες στο καλαθάκι έτοιμες να χαλάσουν.. Σκέφτηκα ότι είναι αμαρτία να τις πετάξω και ότι έπρεπε κάτι να τις κάνω.. Προκειμένου να τις προλάβω, τις έκοψα κομμάτια και τις έβαλα στην κατάψυξη. Μία λύση λοιπόν για να σώσετε τις μπανάνες σας είναι να τις καταψύξετε μιας και εκεί ούτε μαυρίζουν, ούτε χαλάνε. Όταν λοιπόν βρήκα χρόνο, έψαξα στο ιντερνετάκι και πήρα διάφορες ιδέες. Η καλύτερη λοιπόν ήταν να φτιάξω ένα παγωτό από μπανάνα! Είδα διάφορες συνταγές αλλά τελικά αυτοσχεδίασα και κατέληξα στην παρακάτω:

  • Έξι μπανάνες
  • Μισό κουτάκι γάλα εβαπορέ
  • 2-3 βανίλιες σε σκόνη
  • 250 γραμμάρια μερέντα ή όση θέλετε!!
  • Λίγα θριμματισμένα μπισκότα, όποια σας αρέσουν
Χτυπάμε στο μίξερ τις μπανάνες με το γάλα και τις βανίλιες. Μπορείτε να βάλετε και λιγότερο γάλα από το αναγραφόμενο. Στην δική μου περίπτωση που οι μπανάνες ήταν κατεψυγμένες, χρησιμοποίησα λίγο περισσότερο γάλα για να "βοηθήσω" το μίξεράκι μου. Αδειάζετε το περιεχόμενο σε μπολ. Ρίχνετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε να πάνε παντού.

Την μερέντα μπορείτε να την ρίξετε με δύο τρόπους:
  1. Ένας τρόπος είναι να την χτυπήσετε μαζί με τις μπανάνες στο μίξερ ώστε να γίνει ένα ενιαίο μερεντο-μπανάνο μείγμα.
  2. Ο άλλος τρόπος είναι να την ρίξετε στο τέλος με ένα κουταλάκι σε διάφορα σημεία στο παγωτό ώστε να την πετυχαίνετε αυτούσια την ώρα που θα το τρώτε.. 
Ψηφίζω τον δεύτερο τρόπο.. Γι'αυτό αν ακολουθήσετε τον δεύτερο τρόπο, μην την πολύανακατέψετε και διαλυθεί.. Αφήστε την σε ενιαία κομμάτια!

Τέλος, κάντε υπομονή λίγες ώρες μέχρι να παγώσει καλά στην κατάψυξη και.. απολαύστε!
Εάν σας αρέσει πολύ η μπανάνα, θα το λατρέψετε.. 

Δυστυχώς φωτογραφία δεν υπάρχει.. Δεν το πρόβλεψα ότι θα βγει καλό και δεν είχα πάρει τα μέτρα μου..

Σε όσους το δοκιμάσουν, καλή επιτυχία!
Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου