Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Prisoners: Μια πολύ καλή επιλογή για σινεμαδάκι!


Είχα καιρό να πάω σινεμά και μου είχε λείψει! Ειδικά αυτός ο καιρός, ο λίγο χουχουλιάρικος και μουντός είναι ιδανικός για σινεμαδάκι.. Φτάσαμε αργά στο σινεμά και μιας και δεν είχαμε κλείσει νωρίτερα εισιτήρια έπρεπε να βιαστούμε στην επιλογή μας. Διαλέξαμε το Prisoners που παρόλο δεν το είχα ψάξει και πολύ, είχα ακούσει πολύ καλές κριτικές. Το έργο διαρκεί δυόμιση ώρες και για καλή μας τύχη  οι κριτικές έπεσαν μέσα! Μας άρεσε πάρα πολύ.. Για δυόμιση ώρες "κρεμόμασταν" από την εξέλιξη της ταινίας.. 



Πρόκειται για Aμερικανική ταινία ψυχολογικού θρίλερ σε σκηνοθεσία του Ντενίς Βιλνέβ με τους: Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Μαρία Μπέλο, Μελίσα Λίο, Πολ Ντάνο. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή δύο μικρών κοριτσιών δύο αγαπημένων φιλικών οικογενειών. Η αστυνομία με αρχηγό τον ντετέκτιβ Λόκι (Τζέικ Τζίλενχαλ) προσπαθούν να βρουν στοιχεία και υπόπτους. Ωστόσο ο πατέρας της μίας οικογένειας Ντόβερ (Χιου Τζάκμαν) ο οποίος είναι ένας πολύ πιστός χριστιανός, φαίνεται να μην εμπιστεύεται τις αρχές και την αστυνομία και αναλαμβάνει μόνος του να βρει τα μικρά κοριτσάκια χρησιμοποιώντας μη νόμιμες διαδικασίες. Κάτω από την πίεση του χρόνου, ο χριστιανός Ντόβερ περνάει έναν ισχυρό εσωτερικό κλονισμό μιας και έρχεται αντιμέτωπος με τα πιστεύω του και την ηθική του. Είναι ικανός ένας άνθρωπος να σπάσει τα δεσμά του εαυτού του, τις αρχές του, την κοσμοθεωρία του προκειμένου να βρει τη λύση στο μυστήριο και να σώσει το μικρό κοριτσάκι του;


Από την άλλη όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ντετλεκτιβ Λόκι, ο οποίος έχοντας απόλυτη πίστη στον εαυτό του προσπαθεί να λύσει το γρίφο, ακολουθώντας τις τυπικές διαδικασίες της έρευνας.


Το έργο χαρακτηρίζεται από μυστήριο, γρίφους, αγωνία, ανατροπές.. Ισχυρή πλοκή που σε συνδυασμό με το σκοτεινό και μελαγχολικό σκηνικό δεν σε αφήνει να "ηρεμήσεις" κατά τη διάρκεια της ταινίας. Καταπληκτικοί στο ρόλο τους οι Χιου Τζάκμαν και Τζέικ Τζίλενχαλ αλλά και φοβερή φυσιογνωμία ο Πολ Ντάνο

Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα και την κατατάσσω στην κατηγορία με τα τοπ ψυχολογικά αστυνομικά θρίλερ (όχι με την έννοια του χαζοθρίλερ!).


Σας φιλώ,
Πανωραία

2 σχόλια:

  1. Epishs mia POLY KALH EPILOGH einai to DIVERGENT pou vghke stis 21 Martiou 14. dn prepei na to xasete!!!!! thn latrepsa auth thn tainia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η επόμενη που θα δω!! Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!!

      Διαγραφή