Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ζουμερά σνίτσελ κοτόπουλο στο φουρνό με υπέροχη και ελαφριά σως γιαουρτιού!


Σκεφτόμαστε σνίτσελ κοτόπουλο με σως και πάει ο νους μας σε τηγάνια, θερμίδες και πολύ φασαρία.. Αν ακολουθήσετε όμως αυτή τη συνταγή, και θα φάτε σούπερ υγιεινά και δεν θα γίνει χάλια η κουζίνα σας!

Ποιος είπε πως το σνίτσελ γίνεται μόνο τηγανητό; Με το σωστό πανάρισμα, μπορεί να γίνει  πολύ νόστιμο, ζουμερό και παράλληλα υγιεινό στο φούρνο! Όσο για τη σως, μην την φοβάστε καθόλου μιας και θα χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι 2% και μικρές παχυντικές τσαχπινιές που θα απογειώσουν τη γεύση!

Πάμε να δούμε τα υλικά:

Για να πανάρουμε 500 γρ. κοτόπουλο θα χρειαστούμε:

  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 5κ.σ. βρώμη (αλεσμένη ή όχι)
  • 1κ.σ. ρίγανη
  • 1κ.γλ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικά)
  • 2κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1κ.γλ. αλάτι

Διαδικασία:

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε λωρίδες και το αφήνουμε να στεγνώσει καλά. 
  2. Βάζουμε αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, λίγο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή ότι άλλο μας αρέσει από μυρωδικά. Μπορείτε να το μαρινάρετε με την μαρινάδα της αρεσκείας σας ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ.
  3. Σε ένα ταψάκι χτυπάμε 2 αυγά, περίπου μισό κουτάκι εβαπορέ γάλα και 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ.
  4. Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλο από το μείγμα με το αυγό και στη συνέχεια τα πανάρουμε με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
  5. Λαδώνουμε το ένα ταψί και αουμπάμε τα κοτοπουλάκια μας. Ρίχνουμε λαδάκι και από πανω σε διάφορα σημεία. Δεν χρειάζεται πολύ! Ψήνουμε στο grill μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσοχή, μην το παρακάνετε και στεγνώσουν!
Χρηστική πληροφορία: Όπως θα παρατηρήσατε, δεν χρησιμοποιήσαμε σκόνη φρυγανιάς αλλά αλεύρι και σιμιγδάλι. Το πανάρισμα στο φούρνο συνίσταται να γίνεται με αυτό τον τρόπο και όχι με φρυγανιά μιας και το σιμιγδάλι θωρακίζει τα φιλετάκια και τα κρατάει ζουμερά σε σχέση με τη φρυγανιά η οποία τραβάει τα ζουμιά από το κοτόπουλο.

Για την σως γιαουρτιού θα χρειαστούμε:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα και 1 κ.σ. κέτσαπ
  • Λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Δοκιμάζετε και αναλόγως προσθέτετε ότι σας αρέσει!

Συμπέρασμα: Θα γευτείτε ένα υπέροχο junk food στην υγιεινή του έκδοση και δεν θα κάνετε την κουζίνα σας χάλια!
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Σας φιλώ,
Πανωραία

2 σχόλια:

  1. Πω πω άρχισαν να μου τρέχουν τα σάλια!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα γιατί μου αρέσουν οι ελαφριές συνταγές που είναι και νόστιμες!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Stacey μου! Ναι ακριβώς έτσι είναι! Ελαφρύ και νόστιμο! Αν το φτιάξεις ποτέ, απλά να προσέξεις να μην τα παραωψήσεις στο φούρνο! Σε φιλώ και σε ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή