Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Υπέροχα και γευστικά παστέλια με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα!



Κορίτσια μου!! Και αγόρια μου βέβαια (δεν έχω εγώ αντρικό κοινό;; Μην τρελαθώ!)!!
Δεν ξέρω αν το έχετε νοιώσει, αν το έχετε καταλάβει αλλά μύρισε καλοκαιράκι..

Αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ανάμεικτα συναισθήματα.. Από τη μία μια ασυγκράτητη χαρά που δεν σε αφήνει να δουλέψεις γιατί πολύ απλά έχεις ξεμυαλιστεί, και από την άλλη ένα πονοκέφαλο που έχει να κάνει με την ερώτηση: "Και τώρα πως βγαίνουμε παραλία????"

Νομίζω σας νοιώθω και με νοιώθετε..
Δεν έχει μείνει και πολύς καιρός για το καλοκαίρι, γι'αυτό καλό είναι ξεκινήσουμε μια καλή διατροφή που θα μας ανανεώσει και θα μας κάνει να χάσουμε και κιλά!

 Θα μου πείτε τώρα που κολλάνε όλα αυτά με τα παστέλια.. Κι όμως κολλάνε!

Έχεις ξεκινήσει διατροφή αλλά.. καίγεσαι για γλυκό! Εδώ κολλάει το παστελάκι..
Το παστέλι αποτελεί ένα από τα πιο υγιεινά γλυκά με υψηλή διατροφική αξία και εξαιρετική πηγή ενέργειας (χωρίς να λαμβάνουμε ζάχαρη) απαραίτητη για να αντεπεξέλθουμε στην καθημερινή σωματική και πνευματική μας δραστηριότητα. Βεβαίως όλα αυτά ισχύουν εφόσον καταναλώνουμε μια φυσιολογική ποσότητα χωρίς υπερβολές!

Έτσι σκέφτηκα και γω και είπα να φτιάξω παστελάκια για αν τρώω ένα μικρό κάθε μέρα!

Πάμε να δούμε υλικά και εκτέλεση..

Υλικά:

500 γρ. σουσάμι
500 γρ. μέλι
100 γρ. αμυγδαλο
100 γρ. φυστίκι Αιγίνης
100 γρ. σοκολάτα υγείας
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι



Διαδικασία:

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί και στην πορεία τους ξηρούς καρπούς μας.. Με προσοχή μη μας καούν. Σε κατσαρόλα βάζουμε το μέλι για τρία λεπτά μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει το μείγμα μας. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει. Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα.

Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού.
Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό περίπου.
Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Πηγή έμπνευσης εδώ.


Δοκιμάστε τα!! Είναι πολύ νόστιμα και υγιεινά!

Σας φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου