Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μια αυθεντική Thai-βερνα που πρέπει να πας και το καλύτερο Burrito Chili Con Canre που είναι "Απ'αλλού" !

Λατρεύω το φαγητό και μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις, νέα αρώματα!

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ να κρύψω την χαρά που έχω να σου κάνω δυο νέες προτάσεις.

Το νέο ταϊλανδέζικο εστιατόριο της πόλης λέγεται Thai Zab και βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από την στάση του Κεραμεικού στο μετρό. Αν είσαι λάτρης της ασιατικής κουζίνας, τότε επιβάλλεται να το επισκεφτείς. Αν δεν είσαι αλλά θες να πειραματιστείς, είναι μια καλή ευκαιρία μιας και εδώ ο σεφ είναι Ταϋλανδός και με πολλή διάθεση να μας μυήσει στην παραδοσιακή και μοντέρνα ταϋλανδέζικη κουζίνα!




Ο χώρος δεν είναι αμιγώς ταϋλανδέζικα διακοσμημένος, αλλά λιτός με πολλά στοιχεία πέτρας και ξύλου. Ασιατικές πινελιές υπάρχουν παντού και θα ξεχωρίσεις τα πανέμορφα ψάθινα φωτιστικά.
Η μουσική στο background κινείται χαλαρά μεταξύ jazz, bossa nova, swing και tango ανεβάζοντας έτσι την διάθεση για να απολαύσεις αν επιθυμείς κλασικά αλλά και εξωτικά κοκτέιλ από το μπαρ!

Πάμε στο ψητό. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις τα Fresh Rolls, δηλαδή ρολά από ρυζόφυλλα με γαρίδα, απόφυγε το τηγανητό και κάνε την αλλαγή! Θα σου θυμίσει και λίγο σούσι αλλά στην πιο απλή εκδοχή του.



Από σούπες θα σου πρότεινα την Tom Yum, μια ελαφρώς πικάντικη και ξινή κοτόσουπα (ή γαριδόσουπα) με μανιτάρια, ρίζα καλάνγκα, φύλλα καφίρ, λάιμ και λεμονόχορτο. «Οι σούπες είναι πολύ σημαντικές για τους Ταϊλανδούς», εξηγεί ο σεφ «και εδώ θα τις φας όπως ακριβώς και στην Ταϊλάνδη. Ίσως ακόμα καλύτερες».

Τρελάθηκα με το τηγανητό ρύζι.. Δεν θυμάμαι το όνομα αλλά επέλεξα αυτό με το κοτόπουλο! Απλά εκπληκτικό, αρωματικό, τόσο μα τόσο γευστικό!


Τέλος, δεν γίνεται να φύγεις από Ταϋλανδέζικο και να μην δοκιμάσεις το αγαπημένο Pad Thai!


Θαύμασε τον σεφ εδώ να μαγειρεύει και να δείχνει όλα τα μυστικά του!


Και τώρα πάμε στην street food επιλογή για σήμερα που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικό "Απ' αλλού" στα Εξάρχεια, στην Θεμιστοκλέους. Μόνο γρήγορη επιλογή δεν είναι, μιας και το φαγητό εδώ γίνεται με μεράκι και πολλή ποιότητα! Προφανώς αυτή η ποιότητα πηγάζει από τους ανθρώπους του μαγαζιού που είναι εξαιρετικής ευγένειας.






Το "Απ'αλλού" είναι μια μίξη αραβικής, μεξικάνικης και ινδικής  κουζίνας, που δεν είναι καθαρό vegan, ούτε καν vegeterian, αφού προσφέρει πολλές συνταγές με κρέας.

Είχες σκεφτεί ρυζάκι σε πιτούλα; Εδώ το βρίσκεις και θα ξετρελαθείς με το Burrito Chili Con Carne.
Ελαφρώς πικάντικος, αρωματικός κιμάς τυλιγμένος μαζί με φρέσκο ρυζάκι και δροσιστικά λαχανικά.
Σκέτη μαγεία! Και όλα αυτά μόνο με 3 ευρώ.. Ε μην το σκέφτεσαι, αν σε πάει ο δρόμος δοκίμασε!



Δυστυχώς από την πείνα μου και την λαχτάρα μου, δεν έχω βγάλει πολλές φωτογραφίες από αυτό το υπέροχο μαγαζί!

Εύχομαι οι επιλογές αυτές να ικανοποιήσουν την κοιλίτσα σου και την ψυχή σου!
Κακά τα ψέματα, όταν γεύεσαι ωραία πράγματα, νιώθεις μια θαλπωρή στην καρδιά σου..

Σε φιλώ,
Πανωραία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου