Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Θαυματουργή βιταμίνη ε!!

  Πάμε να ανακαλύψουμε το πρώτο μυστικό!! Αυτό λοιπον έχει να κάνει με την βιταμίνη ε η οποία έχει καταπληκτικά οφέλη για το δέρμα μας!
Σήμερα, οι περισσότεροι ερευνητές σε όλο τον κόσμο  έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πιο σημαντική βιταμίνη, απαραίτητη για την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τη γήρανση, είναι η βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε, γνωστή και ως α-τοκοφερόλη, είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, που καταπολεμά τη βλαβερή δράση των ελευθέρων ριζών. Προς αυτή την κατεύθυνση, η βιταμίνη Ε συνεργάζεται και με άλλα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C και το σελήνιο. Με λίγα λόγια, εμποδίζει τις αντιδράσεις των χημικών εκείνων ενώσεων, που οξειδώνουν τα λιπαρά οξέα στον εγκέφαλο και στο αίμα, σταματούν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων και επιταγχύνουν τη γήρανση των ιστών.
Η συγκεκριμένη βιταμίνη προσφέρει την προστασία της με ποικίλους τρόπους:
  • Η βιταμίνη Ε εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση, δηλαδή τη σταδιακή απόφραξη των αρτηριών, που επέρχεται καθώς μεγαλώνουμε.
  • Η βιταμίνη Ε αναζωογονεί και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τις ίνες κολλαγόνου από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών που οδηγούν στις ρυτίδες, ανακουφίζει την ξηρότητα του δέρματος και προάγει την απαλότητά του. 
  • Η βιταμίνη Ε προσφέρει σημαντική προστασία κατά του καρκίνου.
  • Τέλος, μετά από έρευνες, πολλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη Ε, μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο, συμβάλλει στην επιβράδυνση και παρεμπόδιση της απώλειας πνευματικών και εγκεφαλικών λειτουργιών, όπως η προσβολή από τη νόσο Αλτσχάιμερ.
  Που βρίσκουμε όμως τη βιταμίνη ε; Η λιποδιαλυτή βιταμίνη Ε βρίσκεται σε μεγαλύτερες ποσότητες στις λιπαρές τροφές, με κυριότερη πηγή τα φυτικά έλαια (κυρίως στο σογιέλαιο, ηλιέλαιο και καλαμποκλεκαιο), τους ξηρούς καρπούς (κυρίως στα αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια), προσφέροντας ω-3 λιπαρά οξέα στον οργανισμό μας, τους σπόρους και τα μη επεξεργασμένα δημητριακά, το σιτάρι, ορισμένα λαχανικά, το αβοκάντο και τα θαλασσινά. Άρα πολύ βασικό είναι να εντάξουμε κάποιες από αυτές τις τροφές στην καθημερινή μας διατροφή!
  Κλείνοντας, θα ήθελα να σας αποκαλύψω ένα πολυ όμορφο μυστικο!! Εφοδιαστείτε απο το φαρμακείο με κάψουλες βιταμίνης ε. Η μάρκα eviol είναι πολυ οικονομική και δεν θα σας στοιχίσει πάνω απο 3.50 ευρώ. Κάθε βράδυ ή βράδυ παρα βράδυ, τρυπήστε μία κάψουλα και απλώστε το περιεχόμενο σε όλο το πρόσωπο. Προσφέρει καταπληκτική ενυδάτωση, λάμψη και επιπλέον βοηθάει στην επούλωση και στα σημάδια της ακμής!! Βεβαίως όλα αυτά ισχύουν στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει αλλεργία στην βιταμίνη ε!

Θυμηθείτε με και δεν θα χάσετε!!

Σας φιλώ γλυκά,
Πανωραία



3 σχόλια:

  1. κάπου διάβασα.."Αν η ετικέτα του συμπληρώματος δεν γράφει τίποτα ή γράφει dl alpha-tocopherol είναι συνθετική ενώ αν γράφει d alpha-tocopherol είναι φυσική. Φυσικά η τιμή της φυσικής μορφής τη βιταμίνης Ε είναι αρκετά μεγαλύτερη από την συνθετική." πηγη:http://www.healthyliving.gr/2012/11/25/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%BD%CE%B7-%CE%B5/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για τις επιπρόσθετες πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόλις τις αγόρασα κ γράφουν dl a tokopheryl ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή