Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κοτόπουλο με κάρυ, τζίντζερ και μέλι! Άρωμα Ινδίας στο πιάτο σας..

Δεν βαρεθήκατε να τρώτε το κοτόπουλο κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο; Ας δοκιμάσουμε και κάτι διαφορετικό και  λίγο πιο εξωτικό!











Θα χρειαστείτε:
  • ένα κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • και για την μαρινάδα: 300γρ. γιαούρτι, ξύσμα από δύο λάιμ ή λεμόνια, χυμό από ένα λεμόνι, 2-3 κ.γ. κάρυ, 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ, 1 κ.γ. τσίλι, 2 κ.σ. μέλι, 2 σκελίδες σκόρδο κομματάκια, 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο, λίγο αλάτι - φρεσκοτριμμένο μάυρο πιπέρι - κόκκινο πιπέρι καγιέν.
τζίντζερ-καταπληκτικό υλικό
Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας.



Απλώνεται την μαρινάδα στο κοτόπουλο και του κάνετε ''μασάζ''.
Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι και το ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτάκια περίπου, στους 180 βαθμούς (αναλόγως το φούρνο).
TIP: Μπορείτε στο τέλος τη σαλτσούλα που μένει να την δέσετε με λίγο κορν φλάουρ! Βγαίνει μία τέλεια δεμένη σάλτσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου