Η κάθε εποχή έχει τα φρούτα και τα λαχανικά της! Ο χειμώνας έχει και αυτός τις προτιμήσεις του στα φρούτα. Τι πρέπει να ξέρουμε για τα φρούτα του χειμώνα; Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά και πόσο καλό μας κάνουν:
ΜΗΛΑ
Προστατεύουν την καρδιά.
Συνιστώνται για υψηλή χοληστερίνη, για την υπογλυκαιμία ή το διαβήτη και την καταπολέμηση της διάρροιας καθώς είναι πλούσια σε διαλύτες, φυτικές ίνες και πηκτίνη.
Tip: Γι' αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και το βάρος τους, ένα μήλο πριν από το γεύμα μειώνει την όρεξη.
ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Οι μπανάνες περιέχουν περισσότερη πηκτίνη από τα μήλα. Προλαμβάνουν τις κράμπες στους μυς.
Περιέχουν πολλές απαλές ίνες και οπότε είναι ιδανικές σε περιπτώσεις γαστρικής υπεροξύτητας ενώ καταπραΰνουν το στομάχι μετά από μια βαρυστομαχιά.
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, κάλλιο και βιταμίνη Β6.
ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
Περιέχουν τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από τα πορτοκάλια κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό.
Ένα μόλις ακτινίδιο δίνει περισσότερο από 100% της ημερήσιας δόσης βιταμίνης C.
Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.
Περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου αλλά και βιταμινών της ομάδας Β.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
Ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι περιέχει περισσότερη από τη συνιστώμενη για έναν ενήλικα ημερήσια δόση βιταμίνης C.
Είναι πλούσια σε κάλιο, θειαμίνη, φυλλικό οξύ.
ΑΧΛΑΔΙΑ
Συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην απασβέστωση των αρτηριών, μεταφέροντας το περιττό ασβέστιο στα οστά.
ΡΟΔΙΑ
Είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Δρουν κατά της κατάθλιψης και του μειωμένου ηθικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου