Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Βρώμη: Τροφή θησαυρός, δείτε την με άλλο μάτι! Καταπληκτική και σε μάσκες ομορφιάς!



Γιατί άραγε η βρώμη δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη; Μήπως λόγω του ονόματός της; Όχι η βρώμη δεν βρωμάει!! Ίσα ίσα πρόκειται για το σούπερ δημητριακό που έχει  μέγιστα διατροφικά οφέλη,  για τον οργανισμό. Μια και μόνο μερίδα βρώμης, μπορεί να καλύψει το 20% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές της ιδιότητες είναι ότι κατεβάζει τα επίπεδα της LDL (κακής χοληστερίνης) στο αίμα μας. Περιέχει μια πληθώρα βιταμινών του συμπλέγματος Β, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά στοιχεία αλλά κυρίως περιέχει τις τόσο απαραίτητες φυτικές ίνες(β-γλυκάνες), που βοηθούν τόσο το πεπτικό, όσο και το καρδιαγγειακό σας σύστημα. Γι αυτό το λόγο, λατρεύεται από τους διαιτολόγους. Εκτός των άλλων, είναι πολύ εύπεπτη και χρησιμοποιείται ευρέως από διάφορες κατηγορίες ατόμων, όπως από τα δυσανεκτικά στη γλουτένη άτομα.  Μη σας κουράζω άλλο όμως με τα θεωρητικά, πάμε να δούμε τρόπους για να την εντάξετε στη διατροφή σας:

  
  • Στο πρωινό σας, μαζί με τα δημητριακά σας, βάλτε και δύο κουταλιές βρώμη. Η γεύση της είναι ουδέτερη και δε θα σας ενοχλήσει. Είναι ο πιο απλός τρόπος να τρώτε κάθε μέρα βρώμη!
  • Μπορείτε να την τρώτε σαν κρεμούλα σε ζεστό νερό ή γάλα. Προσθέστε λίγο μέλι, κανέλα,αποξηραμένα φρούτα ή ότι άλλο σας ταιριάζει γευστικά και δε θα πιστεύετε πόσο νόστιμο είναι!
  • Φτιάξτε σοκολατάκια με βρώμη: ανακατέψτε βρώμη, λιωμένη κουβερτούρα, ξηρά δαμάσκηνα ή ότι αποξηραμένο φρούτο έχετε και λίγο αλεσμένο φουντούκι πραλίνας. Κάντε μπαλάκια και αφήστε τα στο ψυγείο να παγώσουν. Τα έχω φτιάξει και θεωρώ πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα σοκολατάκια! Είναι σούπερ υγιεινό σνακ! Δείτε εδώ μία παρόμοια συνταγή:Υγιεινό γλύκισμα με δημητριακά, βρώμη και κουβερτούρα!
  • Αντικαταστήστε το ψωμί ή την φρυγανιά στα μπιφτέκια και στα κεφτεδάκια με αλεσμένη βρώμη! Εμείς πλέον βάζουμε μόνο βρώμη και γίνονται εξαιρετικά!
  • Βάλτε δύο κουταλιές βρώμη στο γιαούρτι σας!
  • Πανάρετε τα σνίτσελ σας με αλεσμένη βρώμη.
  • Η βρώμη μπορεί να ενταχθεί σε πάρα πολλές συνταγές. Ταιριάζει σε μπισκότα, μπάρες, ομελέτες, συνοδευτικό στις σούπες, στην βάση του cheesecake, στις πίτες, στα παναρίσματα κρεατικών και ψαρικών.. Σχεδόν παντού!
Η βρώμη είναι εξαιρετική σαν τροφή, είναι όμως εξαιρετική και σαν βάση για μάσκες ομορφιάς!  περιέχει υπέροχες ιδιότητες που προσφέρουν θρέψη και θεραπεία σε όλους τους τύπους δέρματος. είναι υποαλλεργική και περιέχει αμινοξέα που κρατούν  το δέρμα μας ενυδατωμένο. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα αμινοξέα έχουν θετική επίδραση πάνω στα κύτταρα μας,  μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του δέρματος προσφέροντάς του
απαλότητα, υγεία, λαμπρότητα, νεανικότητα 
Δείτε 100% φυσικές μάσκες με βρώμη:
  • Φτιάξτε την τέλεια μάσκα προσώπου, ανακατεύοντας τέσσερις κουταλιές της σούπας βρώμη με λίγο γάλα και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού.
    Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μορφή κρέμας και απλώστε τη στο πρόσωπό σας για 25 λεπτά.
  • ανακατεύουμε  3 / 4 φλιτζανιού βρώμη, 1 / 3 φλιτζανιού ζεστό νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και απλώνουμε ομοιόμορφα στο πρόσωπο και το λαιμό μας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών 
  • ανακατεύουμε 
    1 αυγό,  

    1 / 2 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης,


    2 κουταλάκια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 
    μέχρι να σχηματίσουν μια πάστα. Α
    πλώνουμε στο πρόσωπο και το λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και 
    αφήνουμε  για 15 με 20 λεπτά

  • χτυπάμε 


    1 ασπράδι αυγού που ως γνωστόν έχει στυπτικές ιδιότητες
     και προσθέτουμε σιγά σιγά  


    1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης 
    και στη συνέχεια 

    ρίχνουμε

    1 / 2 κουταλάκι χυμό λεμονιού. 
    απλώνουμε στο πρόσωπο και το λαιμό μας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών .Ό
    ταν η μάσκα στο πρόσωπό μας αρχίσει να στεγνώνει και αρχίζει μια μικρή φαγούρα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
  •  Ανακατέψτε  1/3 της κούπας κακάο, 1/4 της κούπας μέλι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, 3 κουταλάκια αλεύρι βρώμης  μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο με απαλές κυκλικές κινήσεις και αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά.  Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου