Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καθαρίστε το σπίτι σας με φυσικές ουσίες!!

Κάθε σπίτι είναι φορτωμένο με δεκάδες χημικά απορρυπαντικά. Παντού υπάρχει ένα ντουλάπι στο οποίο θα υπάρχει από χλωρίνη μέχρι ειδικά σκευάσματα που υπόσχονται ότι μπορούν να κάνουν θαύματα τα οποία πολλές φορές μπορεί να γίνουν επικίνδυνα. Είτε γιατί μπορεί να υπάρχουν μικρά παιδιά σπίτι, είτε γιατί προκαλούν αλλεργίες και είναι ανθυγιεινά στο να τα εισπνέουμε. Ωστόσο, ορισμένες από τις χημικές αυτές ουσίες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε χρησιμοποιώντας φυσικά σκευάσματα και ειδικές τεχνικές. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τους κινδύνους που τα χημικά συνεπάγονται, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουμε το περιβάλλον, καθαρίζοντας οικολογικά. Δείτε μερικές ουσίες που λειτουργούν εξαιρετικά σαν καθαριστικά:



  • Για να απαλλαγείτε από τα άλατα που πιάνουν τα μαγειρικά σκεύη και άλλες συσκευές όπως ο βραστήρας, τοποθετήστε ξίδι με νερό και βάλτε το σκεύος να ζεσταθεί. 
  • Τα άλατα που αφήνει το νερό στις επιφάνειες του νεροχύτη, της βρύσης και των νιπτήρων μπορούν να εξαφανιστούν με λεμόνι. Απλά τρίψτε μια στημένη λεμονόκουπα πάνω τους, περιμένετε λίγο και ξεπλύνετε με νερό.
  • Μια καλή λύση για να αντιμετωπίσετε τις οσμές από το μαγείρεμα, αλλά και για να δώσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στην κουζίνα, μπορείτε να τοποθετήστε στο φούρνο ξύλα κανέλας που έχετε πριν βράσει.
  • Προσθέτοντας 10 με 15 σταγόνες αιθέριων ελαιών κέδρου σε 4 λίτρα ζεστού νερού, λεβάντας και λεμονιού έχετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό για το πάτωμα του σπιτιού.
  • Για να περιορίσετε τις δυσάρεστες οσμές στο ψυγείο, αρκεί να τοποθετήσετε μέσα σε αυτό ένα χρησιμοποιημένο φακελάκι από τσάι ή ένα μπολ με λίγο γάλα.
  • Ένα οικολογικό καθαριστικό για τις επιφάνειες της κουζίνας μπορείτε να δημιουργήσετε προσθέτοντας 10 με 15 σταγόνες περγαμόντο σε λίγο ζεστό νερό.
  • Για να καθαρίσετε τις κηλίδες από το φούρνο: Σκορπίστε αλάτι όταν είναι ακόμη ζεστός και καθαρίζετε μόλις κρυώσει.
  • Για τα ξύλινα έπιπλα και τα ξύλινα πατώματα: Το μείγμα από ένα μέρος ελαιόλαδο και ένα μέρος χυμό λεμονιού θα τα καθαρίσει και θα τα γυαλίσει.
  • Για το πλύσιμο των πιάτων: Χρησιμοποιήστε πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέστε λίγο ξίδι.
  • Για την σκουριά και το γράσο: Ο χυμός του λεμονιού αναμεμειγμένος με χοντρό αλάτι είναι ιδανικός για τα καθαρίσετε. Αν είναι σε λευκό ύφασμα ρίξτε λεμόνι και αλάτι και αφήστε το στον ήλιο για μία με δύο ώρες. Έπειτα πλύνετε το όπως συνηθίζετε.
  • Για τα τζάμια και τους καθρέπτες: Ανακατέψτε 2 κουταλιές ξύδι ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίστε τζάμια και καθρέπτες χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες αντί για χαρτί κουζίνας ή ύφασμα.
  • Για τα χαλιά: Χρησιμοποιείστε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί), το βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του πέλους του.
  • Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια. Τα καλύτερα αποσμητικά είναι όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου