Όταν φτιάχνω cheesecake, φτιάχνω αυτή την συνταγή του Παρλιάρου. Μου αρέσει γιατί γίνεται ελαφρύ, ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα για δυο.. Πάμε να δούμε τα υλικά.
Θα χρειαστείτε:
Το γλυκάκι είναι πανεύκολο και πολύ ωραίο! Άν θέλετε να το κάνετε light, αντικαταστήστε όλα τα υλικά με τα αντίστοιχα light και γίνεται και πάλι τέλειο. Απλά προσέξτε στην κρέμα γάλακτος. Πάρτε αυτήν με τα χαμηλά λιπαρά αλλά που είναι ειδική για τα ζυμαρικά. Έτσι έχετε το ίδιο γλυκό αλλά με λιγότερες θερμίδες!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δείτε επίσης:
Ελαφρύ γλυκάκι του λεπτού!!
Θα χρειαστείτε:
- 600γρ. κρέμα τυρί
- 250γρ. μπισκότα digestive (ή μιράντα)
- 125γρ λιωμένο βούτυρο
- 60γρ ζάχαρη άχνη
- 200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας (προτείνω βύσσινο)
- λίγο ξύσμα λεμόνι
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο.
Βάζουμε σε ένα ταψάκι, όχι πολύ μεγάλο, το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. |
Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια με την μαρμελάδα. |
Το γλυκάκι είναι πανεύκολο και πολύ ωραίο! Άν θέλετε να το κάνετε light, αντικαταστήστε όλα τα υλικά με τα αντίστοιχα light και γίνεται και πάλι τέλειο. Απλά προσέξτε στην κρέμα γάλακτος. Πάρτε αυτήν με τα χαμηλά λιπαρά αλλά που είναι ειδική για τα ζυμαρικά. Έτσι έχετε το ίδιο γλυκό αλλά με λιγότερες θερμίδες!
Σας φιλώ,
Πανωραία
Δείτε επίσης:
Ελαφρύ γλυκάκι του λεπτού!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου