Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!



Ελαιόλαδο όλοι έχουμε σπίτι μας. Αποτελεί κορυφαίο προϊόν στην μαγειρική για όλο τον κόσμο. Το ξέρατε όμως ότι το ελαιόλαδο αποτελεί μπορεί να είναι και εξαιρετικό καλλυντικό και προϊόν περιποίησης; Θα εκπλαγείτε από το πόσο θαυματουργό και ευεργετικό είναι αλλά και πόσα μυστικά ομορφιάς κρύβει.. Προτιμήστε το παρθένο ελαιόλαδο αφού δεν έχει προσμίξεις, αποτελείται από φυσικά συστατικά και περιέχει βιταμίνες Α και Ε, που δρουν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντάς σε από τον ήλιο και τη ρύπανση.


ΓΙΑ ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:
-Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή, βάλτε ελαιόλαδο σε ένα νωπό σφουγγάρι και κάντε απαλό μασάζ σε όλο το σώμα. Σκουπιστείτε με πετσέτα και απλώστε body lotion σε όλα τα σημεία.
-Ρίξτε στο νερό μερικές κουταλιές ελαιόλαδο και λίγες σταγόνες αιθέρια έλαια. Θα ενυδατώσουν το δέρμα σας.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΥΧΙΔΕΣ:
Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ στο οποίο έχετε αναμείξει ζεστό λάδι και λεμόνι. Αφήστε να μουλιάσουν για λίγο. Τα πετσάκια μαλακώνουν και αφαιρούνται πιο εύκολα.



ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΑΣ:
Βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με χλιαρό λάδι για 10 λεπτά.


ΓΙΑ ΑΠΑΛΑ ΠΕΛΜΑΤΑ:
Κάντε μασάζ με λίγο ελαιόλαδο, φορέστε βαμβακερές κάλτσες και κοιμηθείτε  με αυτές. Το πρωί που θα ξυπνήσετε, η επιδερμίδα των πελμάτων θα έχει μαλακώσει αισθητά.



ΓΙΑ ΑΠΑΛΟΥΣ ΑΓΚΩΝΕΣ, ΓΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΕΡΝΕΣ:
Τρίψτε ελαφρά τα σκληρά αυτά σημεία με μισό ποτήρι ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαπουνιστείτε.


ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ:
- Αν η επιδερμίδα του προσώπου σας είναι ξηρή, μπορείτε να την ενυδατώσετε και να την κάνετε πιο απαλή κάνοντας μασάζ με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.
-Φτιάξτε μια δροσιστική μάσκα για το πρόσωπο και το λαιμό με αγγούρι και ελαιόλαδο. Χτυπήστε στο μπλέντερ ένα μικρό, καθαρισμένο αγγούρι και λίγο ελαιόλαδο. Απλώστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.
-Λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαμβάκι μπορεί να απαλύνει το πόδι της χήνας στην περιοχή των ματιών και να αποτελέσει τέλειο ντεμακιγιάζ. Αν θέλετε περισσότερη θρέψη (ειδικά των βλεφαρίδων)  και ενυδάτωση, φτιάξτε ένα μείγμα με ίση ποσότητα ελαιόλαδου και αμυγδαλέλαιου. 


ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ:
Απλώστε ελαιόλαδο σε νωπά μαλλιά, χτενίστε τα με μία αραιή χτένα για να απλωθεί παντού και έπειτα τυλίξτε τα σε μία ζεστή πετσέτα. Αφήστε το για 20 λεπτά. Μετά λουστείτε πολύ καλά.














Μην υποτιμάτε καθόλου το ελαιόλαδο και εκμεταλλευτείτε αυτό το προϊόν που στην Ελλάδα το έχουμε πλούσιο!


Σας φιλώ, 
Πανωραία


Δείτε επίσης:

ΑΒΟΚΑΝΤΟ! ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ! ΤΕΛΕΙΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΩΝ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου