Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ..ΣΚΕΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑ!!

Είπαμε θα ξεκινήσουμε δίαιτα αλλά όχι και κατευθείαν.. Μην μας έρθει και απότομα.. Γι'αυτό φτιάξαμε ένα παραδοσιακό παστίτσιο..Με όλα του τα λιπαρά.. Η αλήθεια είναι ότι το τρώμε σπάνια οπότε όταν το φτιάχνουμε, το τρώμε πλήρες!  Το παστίτσιο δεν είναι δύσκολο φαγητό.. Πολλοί το έχουν πάρει με κακό μάτι. Ωστόσο έχει αρκετή προετοιμασία και στάδια και γι'αυτό θέλει λίγο χρόνο παραπάνω. Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως γίνεται η συνταγή της μαμάς Άννας!
Υλικά για ένα μεγάλο ταψί:
Για τον κιμά: 
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο λάπα, 2 ξερά  κρεμμύδια, 2 κ.σ. ντοματοπολτός, 2 φρέσκες ντομάτες, 1 ξύλο κανέλας, 6-7 μπαχάρια, πιπέρι, αλάτι, λίγο μπούκοβο, φρέσκο ζωμό βοδινού(αυτόν που βρίσκουμε στα ψυγεία).
Για την μπεσαμέλ:
2 λίτρα φρέσκο γάλα πλήρες, 6 κ.σ. βούτυρο, 6 κ.σ. αλεύρι, 3 κ.σ. κορν φλάουρ,4 αυγά, μοσκοκάρυδο, λίγο τυρί ρεγκάτο, αλάτι, πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
2 πακέτα μακαρόνια για παστίτσο, 1 ασπράδι, λίγο βούτυρο, τυρί ρεγκάτο.

Ας ξεκινήσουμε:

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο.



 Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια. Όταν βράσουν, τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο, στη συνέχεια με το ασπράδι και τυρί ρεγκάτο. Τα αφήνουμε στην άκρη να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

 Προσθέτουμε τον κιμά στο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε καλά.

 Αφού τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε και τον ντοματοπολτό να τσιγαριστεί μέχρι να δώσει το άρωμα του. 

Στη συνέχεια ρίχνουμε και την ντομάτα τριμμένη.

Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας: αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μπαχάρι, μπούκοβο.

Προαιρετικά ρίχνουμε και ένα φρέσκο ζωμό βοδινού. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τον κιμά να βράσει.

Πάμε για την μπεσαμέλ: Λιώνουμε 6 κ.σ. βούτυρο.

 Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην πιάσει ο πάτος. Τα καβουρδίζουμε για λίγη ώρα.

Σιγά σιγά ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς.
 


 Έχουμε κρατήσει λίγο γάλα και εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ.


 Το ρίχνουμε και αυτό σιγά σιγά στην μπεσαμέλ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η κρέμα μας να δένει.

 Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μοσκοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

 Αφού έχει δέσει, την βγάουμε από το μάτι και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Είναι σχεδόν έτοιμη. Θα την πιάσουμε σε πολύ λίγο πάλι.

 Ξεκινάμε το στρώσιμο.  Σε ένα μεγάλο ταψί, στρώνετε τα μακαρόνια. 

Ρίξτε λίγη μπεσαμέλ σε διάφορα σημεία.

Στρώστε πολύ καλά τον κιμάς σας. Μην αφήνετε κενά.



Ξαναπιάνουμε τη μπεσαμέλ.

 Χτυπήστε τα αυγά σας πολύ καλά Και ρίξτε τα στη μπεσαμέλ. Ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν από την μπεσαμέλ και να μην κόψουν!
Η μπεσαμέλ τώρα είναι έτοιμη!

 Ρίξτε την και την μπεσαμέλ και έτοιμο το παστίτσιο!

 Ρίξτε λίγο ρεγκάτο στην επιφάνεια της κρέμας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c. Πέριπου για μία ώρα και ένα τέταρτο αναλόγως τον φούρνο! 

 Να το το παστίτσιο μας! Παχυντικό μεν, πεντανόστιμο δε!

Σας φιλώ γλυκά,
Πανωραία

2 σχόλια:

  1. Το Παστίτσιο ειναι απο τα αγαπημενα μου φαγητα το έφτιαξα εχθές και ηταν τελειο!!
    Από τις ποιο καλές συνταγές μαγειρικής. Είχα δοκιμάσει το Παστίτσιο που μου άρεσε εξίσου καλά..
    Αλλά προτιμώ τη συνταγή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω με τιμά πολύ το σχόλιό σου!! Σε ευχαριστώ από καρδιάς και χαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!

      Διαγραφή