Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΒΑΛΤΕ ΜΠΥΡΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ! ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!

Προσωπικά δεν μου αρέσει η μπύρα. Όμως ακούω φίλους και γνωστούς ότι τώρα που καλοκαιριάζει, η παγωμένη μπύρα είναι απόλαυση! Το ξέρατε όμως ότι η μπύρα είναι και ένα καταπληκτικό καλλυντικό προϊόν για τα μαλλιά; Έτσι μιας και δεν πίνω μπύρα, λέω να την αξιοποιήσω αλλιώς!


Η μαγιά και ο λυκίσκος, που περιέχονται στην μπύρα, φουσκώνουν τα μαλλιά και τους δίνουν όγκο. Η οξύτητα της μπύρας επίσης, βοηθάει να καθαρίσουν τα μαλλιά από τα κατάλοιπα, που αφήνουν τα σαμπουάν και τα διάφορα προϊόντα μαλλιών και τους δίνουν απίστευτη λάμψη! Αυτό που θέλουμε δηλαδή, όγκο και λάμψη!

Μετά το σαμπουάν, ξεπλύνετε τα μαλλιά με μπύρα. Όσο πιο πλούσια είναι η μπύρα σε μαγιά, τόσο το καλύτερο, πράγμα που σημαίνει, ότι οι δυνατές μπύρες είναι πιο αποτελεσματικές. Ξεβγάλτε τα μαλλιά ελαφρά, τόσο ώστε να φύγει η οσμή, χωρίς να απομακρυνθεί εντελώς η μπύρα. Αυτό βοηθάει να διατηρηθούν τα διογκωτικά χαρακτηριστικά της περισσότερο.
Ένας τρόπος, για να μην μυρίζουν τα μαλλιά μπύρα, είναι να τα ξεπλύνετε με αραιό χαμομήλι, αντί για νερό. 



Πέρα όμως απ'το να λουστείτε με μπύρα, μπορείτε να κάνετε και εκπληκτικές μάσκες με μπύρα!


Σούπερ επανορθωτική μάσκα μαλλιών με μπύρα:


Θα χρειαστείτε:1 κρόκο αβγού, 2 κ.σ. μπύρα (οικολογική ξανθιά ή και μαύρη), 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο
Τρόπος χρήσης: Σε μπλέντερ ή μούλτι βάλτε τα υλικά και χτυπήστε τα, μέχρι να γίνει νερουλή πάστα. Πριν από το λούσιμο απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά και το δέρμα του κεφαλιού και κάντε μασάζ στο κεφάλι και κατά μήκος της τρίχας. Κατόπιν τυλίξτε με ζεστή πετσέτα και άφησέ τη για 20 λεπτά αλλάζοντάς την πότε πότε, έτσι ώστε να διατηρείται ζεστή σε όλη τη διάρκεια. Έπειτα λουστείτε κανονικά (2 χέρια).





Μάσκα μπύρας για δυνατά μαλλιά:

Θα χρειαστείτε: 50ml μπύρας, 1 αυγό
Τρόπος χρήσης: Χτυπήστε στο μπλέντερ, στη δυνατή ταχύτητα το αυγό με τη μπύρα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά. Τυλίξτε τα μαλλιά σας, αν θέλετε με μια πετσέτα. Αφήστε να δράσει για 30 περίπου λεπτά και λουστείτε πολύ καλά. 


4 σχόλια:

  1. θα το δοκιμασω !! να σας ρωτησω κατι?? μπορω να αφησω την μασκα με μπυρα παραπανω χρονο , για καλυτερα αποτελεσματα??
    και επισης εχω ακουσει οτι η μουρα τα ξανθαινει κιολας , ισχυει ? ΚΑΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Κάτια μου!! Ναι βέβαια, μπορείς να το αφήσεις και παραπάνω! Σίγουρα και η μπύρα κάτι κάνει στο φυσικό άνοιγμα των μαλλιών ειδικά τώρα το καλοκαίρι αλλά καλύτερα αποτελέσματα θα δεις χρησιμοποιώντας χαμομήλι, λεμόνι ή ξύδι! Διάβασε και εδώ το σχετικό άρθρο: http://mystikapanoraias.blogspot.com/2012/04/blog-post_7947.html

      Πανωραία

      Διαγραφή
  2. mporw na ta kseplinw me nero anti gia xamomili tha exei apotelesma omws??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου!! Ναι μπορείς να τα ξεπλύνεις με αραιό χαμομήλι αντί για νερό. Έτσι θα φύγει και η οσμή της μπύρας. Είτε βάλεις νερό είτε όχι θα έχει αποτέλεσμα. Απλά φρόντισε να μην τα ξεπλύνεις τελείως..
      Σε φιλώ,
      Πανωραία

      Διαγραφή