Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΤΕΡΝΕΣ!

Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο το πεντικιούρ παίρνει φωτιά! Είναι η περίοδος που τα ανοιχτά παπούτσια αντικαθιστούν τα κλειστά και πρέπει τα νυχάκια μας να είναι στην εντέλεια.. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο πεντικιούρ είναι οι φτέρνες μας που συνήθως είναι καταπονημένες και σκληρές. Συγκέντρωσα λοιπόν κάποιες συνταγές ομορφιάς με τις οποίες θα πείτε αντίο στις σκληρές φτέρνες!



  • Φτιάξτε ένα πίλινγκ από ζάχαρη και ελαιόλαδο και τρίψτε ελαφρά τα σκληρά αυτά σημεία. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σαπουνιστείτε.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι και λεμόνι. Τοποθετήστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λεμόνι για πέντε λεπτά. Βγάλτε τα πόδια σας από το νερό και τρίψτε τα με το αλάτι. Για έξτρα αποτέλεσμα, μπορείτε να τα τρίψετε με μια σκληρή οδοντόβουρτσα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα.
  • Κάντε ποδόλουτρο με ζεστό νερό και ελαιόλαδο καλής ποιότητας! Βάλτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό που έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα για 10 λεπτά. Στην πορεία τρίψτε τις φτέρνες και τα σκληρά μέρη με μία ελαφρόπετρα. Ξεπλύνετέ τα και σκουπίστε τα καλά.  Τρίψτε με λίγο ελαιόλαδο όλη την επιφάνεια του ποδιού και φορέστε ένα ζευγάρι παλιές κάλτσες. Μείνετε έτσι για 2 ώρες περίπου ή καλύτερα για όλο το βράδυ. Το πρωί ξεπλύνετέ τα με ζεστό νερό.
  • Κάντε κομπρέσες με χλιαρό ελαιόλαδο. Αφήνετε για 15 λεπτά πάνω στις φτέρνες τις κομπρέσες και μετά τρίβετε με ελαφρόπετρα. Αν το δέρμα είναι ερεθισμένο, βάλτε κομπρέσες με χαμομήλι ή με τίλιο.
  • Αφού έχετε κάνει το πεντικιούρ σας και έχετε τρίψει καλά τις φτέρνες σας με ελαφρόπετρα, βάλτε λίγη βαζελίνη ή κάποια έξτρα ενυδατική κρέμα, φορέστε τις κάλτσες σας και κοιμηθείτε. Την επόμενη μέρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
  • Όταν πηγαίνετε στην παραλία, μην χάνετε την ευκαιρία να τρίβετε τα ποδαράκια σας στην άμμο! Δεν υπάρχει καλύτερο πίλινγκ. Να το κάνετε κάθε φορά και θα δείτε πόσο οι φτέρνες σας θα μαλακώσουν! Για καλύτερο αποτέλεσμα, ανακατέψτε λίγο από το αντηλιακό σας με την άμμο και κάντε έτσι πίλινγκ.
Έξω οι φτέρνες λοιπόν!

Δείτε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου