Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ: ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ!

Ετοιμαζόμαστε να βγούμε για μπανάκι σιγά σιγά και τα ποδαράκια πρέπει να είναι στην εντέλεια! Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε αποτρίχωση. Υπάρχει το ξυραφάκι, το κερί, η χαλάουα, οι αποτριχωτικές κρέμες.. Το ξέρατε όμως ότι μπορείτε να κάνετε και αποτρίχωση με μέλι και ζάχαρη, δηλαδή με υλικά που βρίσκετε στην κουζίνα σας; Κι'όμως! Διαβάστε πως μπορείτε να την κάνετε:


Θα χρειαστείτε:
Χυμό από μισό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
1 κούπα ζάχαρη
Βαμβακερές ταινίες αποτρίχωσης
Ξυλάκι (παγωτού) για να απλώσετε το μείγμα

Διαδικασία:
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν,κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Αν είναι ακόμα πολύ ζεστό, αφήστε το μέχρι η θερμοκρασία να γίνει ανεχτή. Αφού φτάσει το μείγμα μας στην επιθυμητή διαδικασία και όσο είναι ακόμα ζεστό, απλώνετε με το ξυλάκι το μείγμα στην περιοχή που θέλετε να αποτριχώσετε. Τοποθετήστε μία λωρίδα από βαμβάκι πάνω στην
περιοχή που εφαρμόσατε το μείγμα και τρίψτε το μέχρι να το νιώσετε ζεστό καθώς το μείγμα θα κολλάει στις τρίχες. Για να απομακρύνετε το βαμβάκι και μαζί με αυτό τις τρίχες, τραβήξτε το απαλά με φορά αντίθετη από αυτή που μεγαλώνουν οι τρίχες. Αν έχετε λεπτές τρίχες δε θα πονέσετε αλλά αν έχετε χοντρές και μεγάλες θα πονέσετε αρκετά. Επαναλάβετε τη διαδικασία σε άλλα μέρη του δέρματος από τα οποία θέλετε να αφαιρέσετε τις τρίχες, χρησιμοποιώντας νέες λωρίδες από βαμβάκι κάθε φορά. Πριν ξεκινήσετε δοκιμάστε το μείγμα αυτό σε μία μικρή περιοχή. Αν παρατηρηθούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις του δέρματος, μην το χρησιμοποιήσετε. Η αποτρίχωση είναι κάποιες φορές επώδυνη, ακόμα κι όταν γίνεται από επαγγελματίες, οπότε αν έχετε αμφιβολίες για το πώς να το κάνετε μόνες σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές και κάντε σίγουρα την δοκιμή σε μία μικρή περιοχή. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ευαίσθητο, κατεστραμμένο ή ερεθισμένο δέρμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά και σε βρέφη.


TIP: Τι πρέπει να κάνετε πριν την αποτρίχωση!
Την προηγούμενη μέρα φροντίστε να κάνετε peeling  με ελαιόλαδο και ζάχαρη. Για να μην ερεθιστούν τα πόδια σας από την αποτρίχωση, περάστε τα πόδια σας με λοσιόν οινοπνεύματος και ταλκ! 


Τι πρέπει να κάνετε μετά:
Μία πολύ καλή λύση είναι το αμυγδαλέλαιο! Ιδανικό για να ενυδατώσει τέλεια τα πόδια σας και να τα καταπραΰνει από την αποτρίχωση. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε bepanthol!

Πηγή ιδέας:  www.beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου