Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ! ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ!

Γιατί να αγοράζετε αναψυκτικά ενώ μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας δροσιστικά αναψυκτικά που είναι σαφώς πιο υγιεινά από αυτά του εμπορίου;
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε για την καταπληκτική αυτή βυσσινάδα:

  • 1 1/2 κιλό βύσσινο
  • 900 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κουτ. χυμός λεμόνι. 
  1. Καθαρίστε τα βύσσινα από τα κοτσάνια, πλύντε τα, βγάλτε τους τα κουκούτσια και πολτοποιήστε τα μέσα σε λεκάνη.
  2. Βάλτε πάνω σε κατσαρόλα το τρυπητό, περάστε το βύσσινο, ξεπλύνετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε δυόμισι φλυτζάνια νερό και αδειάστε το στην κατσαρόλα περνώντας το από το τρυπητό.
  3. Προσθέστε την ζάχαρη, ανακατέψτε καλά με ξύλινη κουτάλα και βάλτε στη φωτιά την κατσαρόλα.
  4. Αφού βράσει για 10 -15 λεπτά και βρίσκετε κανονική την πυκνότητα της βυσσινάδας, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατέψτε μέσα το χυμό λεμονιού και, αν θέλετε, ξαναπεράστε τη βυσσινάδα από ψιλή σήτα ή τουλουπάνι ή αφήστε την να κρυώσει καλά και διατηρήστε την σε ανάλογο μπουκάλι.
  5. Όταν είναι ώρα να προσφέρετε το αναψυκτικό, βάλτε σε κάθε ποτήρι ένα έως ενάμισι δάχτυλο βυσσινάδα και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Ανακατέψτε με κουταλάκι να διαλυθεί και έτοιμη η σούπερ βυσσινάδα!!

Ότι πρέπει για να σας δροσίσει το καλοκαιράκι που έρχεται!
Σας φιλώ,
Πανωραία


Δείτε επίσης:

Η ΛΕΥΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΡΙΑ! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ, ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου